Ruska vlada odstopila

Po poročanju ruske tiskovne agencije se je premier za odstop odločil v luči napovedanih ustavnih sprememb. 
Fotografija: Ruski predsednik Vladmir Putin (levo) ter premier v odhodu Dmitrij Medvedjev. FOTO: Dmitry Astakhov/Afp
Odpri galerijo
Ruski predsednik Vladmir Putin (levo) ter premier v odhodu Dmitrij Medvedjev. FOTO: Dmitry Astakhov/Afp

Ruski premier Dmitrij Medvedjev​ je danes, po govoru ruskega predsednika, kjer je Vladimir Putin napovedal ustavne spremembe, podal odstopno izjavo. Kot poroča ruska tiskovna agencija Tass, se je Putin Medvedjevu zahvalil za njegovo delo. 

»Želim se zahvaliti za vse, kar je naredil, ter za vso pomoč in sodelovanje. Hkrati želim izraziti zadovoljstvo z rezultati, ki smo jih uspeli doseči,« je dejal ruski predsednik. Po poročanju ruske tiskovne agencije naj bi Putin Medvedjeva premestil na mesto vodje varnostne službe. V kratkem naj bi sklical tudi delovni sestanek ministrov, kjer bodo dorekli nadaljnje korake. 



FOTO: Sputnik Reuters
FOTO: Sputnik Reuters


Po poročanju ruske tiskovne agencije se je premier za odstop odločil v luči napovedanih sprememb ustave, ki naj bi povečale vlogo obeh domov parlamenta ter predsednikovemu nasledniku omejile rok vladanja. 

»Po sprejetju amandmajev - kot je bilo rečeno, je zelo možno, da bo do slednjega prišlo takoj po končani diskusiji - bo prišlo do številnih sprememb, ne le v členih ustave, temveč tudi v ravnovesju moči, predvsem v izvršilni, zakonodajni in sodni veji oblasti,« je dejal Medvedjev. 

»S tega vidika je očitno, da moramo kot vlada Ruske federacije predsedniku omogočiti vse možnosti, da lahko sprejme ustrezne odločitve v danih pogojih. Verjamem, da je prava odločitev ruske vlade, da ponudi svoj odstop v skladu s 117 členom ruske ustave,« je še dodal premier v odhodu. 

Preberite še:

Komentarji: