S slovenskimi uniformami bodo skrbeli za red in mir na hrvaški obali

V hrvaškem projektu za varno turistično sezono sodelujejo policisti iz 18 držav.
Fotografija: Z leve: pomočnik komandirja Daniel Vedernjak, vodja policijskega okoliša Drago Butara, namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar, samostojni policijski inšpektor Anton Cafuta in vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije Vladimir Pocek. Foto Slovenska Policija
Odpri galerijo
Z leve: pomočnik komandirja Daniel Vedernjak, vodja policijskega okoliša Drago Butara, namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar, samostojni policijski inšpektor Anton Cafuta in vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije Vladimir Pocek. Foto Slovenska Policija

Zagreb/Ljubljana - V okolici Pulja ter na otoka Krk in Pag bodo letos razporejeni trije slovenski policisti, ki bodo med 17. julijem in 18. avgustom pomagali hrvaškim kolegom pri izvajanju policijskih nalog s slovenskimi državljani, so danes sporočili s policije. V hrvaškem projektu za varno turistično sezono sodelujejo policisti iz 18 držav.
 

Pri svojem delu ne bodo oboroženi


Pomočnik komandirja na policijski postaji Ljubljana Center Daniel Vedernjak bo na območju istrske policijske uprave s sedežem v Pulju. Na Pagu v policijski postaji v Novalji bo deloval samostojni policijski inšpektor v službi direktorja policijske uprave Maribor Anton Cafuta, v policijski postaji v mestu Krk na istoimenskem otoku pa vodja policijskega okoliša na policijski upravi Krško Drago Butara, so objavili na spletni strani policije ob današnjem sprejemu treh policistov pri namestnici generalnega direktorja policije Tatjani Bobnar.

Slovenski policisti bodo v sodelovanju s hrvaškimi kolegi slovenskim turistom na Hrvaškem svetovali o načinu obravnave ter omogočali lažjo in hitrejšo komunikacijo s hrvaško policijo. Angažirani bodo predvsem na področju splošnih policijskih nalog, kot so varovanje javnega reda in miru, nadzor cestnega prometa in obravnava prometnih nesreč ter obravnava kaznivih dejanj. Pri svojem delu bodo nosili uniformo slovenske policije in ne bodo oboroženi.


Na Hrvaškem že od leta 2011


Slovenija se je vključila v hrvaški projekt mednarodnega sodelovanja za varno turistično sezono leta 2011. Uspešno sodelovanje policistov dveh držav so razširili tudi na zimsko sezono, ko na slovenskih smučiščih podobne naloge opravljajo hrvaški policisti.

Letos se bodo v hrvaški projekt vključili tudi policisti iz Kitajske kot 18. države, ki sodeluje s hrvaškimi gostitelji. V policijskih postajah ob hrvaški obali bo poleti razporejenih več kot 50 policistov.

Komentarji: