Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Skripal po dveh mesecih zapustil bolnišnico

Direktorica bolnišnice je sporočila, da je bilo zdravljenje nekdanjega ruskega vohuna in njegove hčere velik izziv. Okrevanje se bo nadaljevalo zunaj bolnišnice.
Skripala in njegovo hčer so nezavestna našli na klopi v mestu Salisbury 4. marca. FOTO: Geoff Caddick/AFP
Skripala in njegovo hčer so nezavestna našli na klopi v mestu Salisbury 4. marca. FOTO: Geoff Caddick/AFP
18. 5. 2018 | 12:45
18. 5. 2018 | 13:27
3:09
London – Nekdanji ruski dvojni vohun Sergej Skripal, ki je bil v Veliki Britaniji zastrupljen z živčnim strupom novičok, je danes zapustil bolnišnico v britanskem Salisburyju, kjer se je zdravil od napada nanj in njegovo hčerko Julijo 4. marca, so sporočile britanske zdravstvene oblasti.

»To je pomemben dosežek pri njegovem okrevanju, ki se bo nadaljevalo zunaj bolnišnice,« je sporočila direktorica bolnišnice Lorna Wilkinson, ki je zdravljenje 66-letnega Skripala in njegove 33-letne hčerke označila za »velik izziv, kakršnega še ni bilo«, poročajo tuje tiskovne agencije.

Podrobnosti zdravljenja 66-letnika in njegove hčerke zaradi zaupnosti ne morejo razkriti, je dodala. »Zdravljenje ljudi, ki so tako akutno bolni zaradi zastrupitve z živčnim strupom, zahteva njihovo stabilizacijo. Treba jih je ohranjati pri življenju, dokler njihov organizem ni sposoben proizvajati encimov, ki nadomestijo tiste, ki so bili zastrupljeni,« je pojasnila po poročanju nemške tiskovne agencije DPA.Skripala in njegovo hčer so nezavestna našli na klopi v mestu Salisbury 4. marca. Ker sta bila v kitičnem stanju so ju takrat namestili na oddelek za intenzivno nego v mestni bolnišnici. Njegovo hčerko so iz bolnišnice izpustili 9. aprila in se zaradi varnosti nahaja na neznani lokaciji, navaja britanski BBC.

Podrobnosti zdravljenja 66-letnika in njegove hčerke zaradi zaupnosti ne morejo razkriti. FOTO: Reuters
Podrobnosti zdravljenja 66-letnika in njegove hčerke zaradi zaupnosti ne morejo razkriti. FOTO: Reuters


Britanski strokovnjaki so ugotovili, da je bila v napadu uporabljena »zelo majhna količina« strupa iz družine novičok v tekoči obliki. Izvora strupa sicer niso potrdili. Največjo koncentracijo strupa so našli na kljuki hiše Skripala v Salisburyju. Nevarne koncentracije strupa so našli tudi na več krajih v mestu, ki jih še vedno čistijo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine