Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Sodelavce zastrupljal in moril skoraj 20 let

Moški je v sendviče nanašal strupene snovi. Po letu 2000 je očitno umoril 21 sodelavcev.
Videonadzor podjetja je pokazal, da je strupeno snov na sendvič nanesel 56-letni uslužbenec. FOTO: Dejan Javornik
Videonadzor podjetja je pokazal, da je strupeno snov na sendvič nanesel 56-letni uslužbenec. FOTO: Dejan Javornik
STA, A. V.
27. 6. 2018 | 13:48
27. 6. 2018 | 14:17
1:41
Bielefeld – Policija je v mestu Schloß Holte-Stukenbrock na severozahodu Nemčije minuli mesec začela preiskavo proti uslužbencu tamkajšnjega podjetja zaradi poskusa umora z zastrupljenim sendvičem. Policija je nato odprla še preiskavo 21 smrti uslužbencev istega podjetja, ki so umrli po letu 2000.
 

Na sendviču opazil sumljivo snov


Eden izmed uslužbencev podjetja je pred obedom na svojem sendviču opazil sumljivo snov. Preliminarna preiskava je pokazala, da je šlo za svinčev acetat, njegova količina v sendviču pa bi lahko resno poškodovala notranje organe tistega, ki bi ga zaužil, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Videonadzor podjetja je nato pokazal, da je strupeno snov na sendvič nanesel 56-letni uslužbenec. Ta je zdaj v priporu zaradi poskusa umora. Njegov motiv za zdaj ni znan, saj o obtožbah še ni spregovoril. Policija je medtem v njegovem stanovanju našla vrsto za človeka škodljivih kemičnih elementov, med drugim svinec in kadmij.
 

Umirali zaradi raka in srčne kapi


Policija je v povezavi s tem primerom nato odprla še preiskavo 21 smrti uslužbencev istega podjetja, ki so od leta 2000 pred upokojitvijo umrli večinoma zaradi raka ali srčne kapi.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine