91 ur po potresu rešili še štiriletno deklico

Deklico so rešili v mestu Izmir. Že včeraj so v tem mestu izpod ruševin rešili deklici, stari tri in 14 let.
Fotografija: Potem ko je bilo mnogo objektov uničenih ali poškodovanih, so v Izmirju ljudje že četrto noč preživeli v šotorih. FOTO: Ozan Kose/AFP
Odpri galerijo
Potem ko je bilo mnogo objektov uničenih ali poškodovanih, so v Izmirju ljudje že četrto noč preživeli v šotorih. FOTO: Ozan Kose/AFP

V turškem mestu Izmir so 91 ur po petkovem potresu z magnitudo 7 izpod ruševin rešili še deklico, staro štiri leta, poroča tisk. V tem mestu so sicer reševalci že včeraj rešili deklici, stari tri in 14 let. 

Eden od reševalcev naj bi, kot piše STA, med reševanjem zaslišal glas deklice, nakar je pomolil glavo skozi luknjo. Deklica se je predstavila kot Ayla in povedala, da je zelo žejna.

image_alt
Število žrtev petkovega potresa na zahodu Turčije se povečuje


»Priča smo bili čudežu,« je tvitnil župan Izmirja Tunc Soyer. »Skupaj z veliko bolečino, ki smo jo izkusili, je prisotno tudi to veselje,« je dodal. 

FOTO: Kemal Aslan/Reuters
FOTO: Kemal Aslan/Reuters


Število smrtnih žrtev uničujočega potresa, ki je prizadel zahodno Turčijo, se je sicer po poročilu tamkajšnje državne uprave za katastrofe povzpelo na sto. Ranjenih je 994 ljudi, 147 jih ostaja v bolnišnici.

Kot poroča AFP, reševalci v provinci Izmir še naprej iščejo pogrešane v petih stavbah. Koliko jih je, ni natančno znano.

FOTO: Ozan Kose/AFP
FOTO: Ozan Kose/AFP


Po osrednjem sunku so zaznali kar 1464 popotresnih, med njimi 44, ki so presegli magnitudo 4. Potem ko je bilo mnogo objektov uničenih ali poškodovanih, so v Izmirju ljudje že četrto noč preživeli v šotorih.

Potres z epicentrom med Samosom in turško obalo, ki mu je kasneje sledil manjši cunami, je najhuje prizadel predvsem zahodno obalo Turčije in območje Izmirja, tretjega največjega turškega mesta z več kot tremi milijoni prebivalcev.

Januarja letos je uničujoči potres prizadel že turški provinci Elazig in Malatya. Tedaj je umrlo več kot 40 ljudi.

Triletna Elif Perincek v bolnišnici, potem ko so jo v Izmirju rešili izpod ruševin. FOTO: Turško ministrstvo za zdravje/AFP
Triletna Elif Perincek v bolnišnici, potem ko so jo v Izmirju rešili izpod ruševin. FOTO: Turško ministrstvo za zdravje/AFP


Manj prizadeta je bila grška stran. Na Samosu sta umrla najstnika, ki sta se vračala iz šole, nanju pa se je zrušila stena, več ljudi je dobilo poškodbe. Z območja so sicer poročali predvsem o gmotni škodi, kot so poškodovane stavbe, in poplavah zaradi cunamija.

FOTO: Kemal Aslan/Reuters
FOTO: Kemal Aslan/Reuters

Komentarji: