Štiri sorodnike napadalca izpustili iz pripora

Cherif Chekatt se je v torek odpravil na strelski pohod po ulicah Strasbourga, uporabil je tudi nož.
Fotografija: 29-letni Cherif Chekatt. FOTO: AP
Odpri galerijo
29-letni Cherif Chekatt. FOTO: AP

Štiri ožje sorodnike strasbourškega napadalca Cherifa Chekatta, ki so jih aretirali v noči s torka na sredo po terorističnem napadu na božični tržnici, so v soboto izpustili iz pripora, je sporočilo pariško tožilstvo. V priporu tako ostajajo še trije ljudje iz kroga 29-letnega terorista, ki je v torek ubil štiri ljudi in jih dvanajst ranil.

Kot še poroča francoska tiskovna agencija AFP, so po navedbah tožilstva Chekattova starša in dva brata izpustili »zaradi pomanjkanja inkriminirajočih dokazov na tej stopnji«.Našli so ga šele v četrtek zvečer, ko so ga ubili v policijski operaciji. FOTO: AP
Našli so ga šele v četrtek zvečer, ko so ga ubili v policijski operaciji. FOTO: AP

 

Je imel pomagače ali ne?


Odgovornost za napad je prevzela džihadistična skupina Islamska država, a francoski notranji minister Christophe Castaner je dejal, da gre za »povsem oportunistično priznanje, ki ne spremeni ničesar«.

Policija se v preiskavi po navedbah AFP osredotoča na to, ali je imel Chekatt pri napadu ali pri kasnejšem pobegu pomagače.

Chekatt se je v torek odpravil na strelski pohod po ulicah Strasbourga, uporabil je tudi nož. Čeprav so ga policisti ranili, je uspel pobegniti in so ga našli šele v četrtek zvečer, ko so ga ubili v policijski operaciji.

Komentarji: