Tajfun na Filipinih zahteval več kot 140 žrtev

Obilne padavine in dvig morja so poskrbeli za poplave v več vaseh, močan veter pa je odkrival strehe, rušil drevesa in podiral električne drogove.
Fotografija: Središče tajfuna je prizadelo priljubljeni turistični otok Siargao. Hitrost vetra je dosegala do 195 kilometrov na uro. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Središče tajfuna je prizadelo priljubljeni turistični otok Siargao. Hitrost vetra je dosegala do 195 kilometrov na uro. FOTO: AFP

V divjanju tajfuna Rai na Filipinih je umrlo najmanj 142 ljudi, so danes sporočile tamkajšnje oblasti. Več deset tisoč ljudi je zapustilo svoje domove pred najmočnejšim tajfunom letos in se umaknilo na višje ležeča območja, pomoč pa je moralo poiskati več kot 480.000 ljudi. Oblasti za zdaj v obsežni reševalni akciji dostavljajo predvsem vodo in hrano na najbolj prizadete otoke.

Opustošenje je veliko, zlasti na jugu in v osrednjem delu arhipelaga, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Obilne padavine in dvig morja so poskrbeli za poplave v več vaseh, močan veter pa je odkrival strehe, rušil drevesa in podiral električne drogove. Obsežna območja so zdaj brez elektrike.

Med najhuje prizadetimi območji je priljubljena turistična destinacija Bohol, kjer so doslej našteli 72 smrtnih žrtev divjanja tajfuna. Skupaj pa so po vsej državi doslej našteli 142 mrtvih. Ta številka se bo najverjetneje še povečala, opozarjajo oblasti.

FOTO: AFP
FOTO: AFP

Rai je kot super tajfun Filipine dosegel v četrtek. Središče tajfuna je prizadelo priljubljeni turistični otok Siargao. Hitrost vetra je dosegala do 195 kilometrov na uro.

FOTO: AFP
FOTO: AFP

Komentarji: