Nov potres v Petrinji povzročil še dodatno škodo

Današnji potres so zaznali tudi v Sloveniji ter Bosni in Hercegovini.
Fotografija: Konec decembra je petrinjo stresel rušile potres. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Konec decembra je petrinjo stresel rušile potres. FOTO: Blaž Samec

V bližini hrvaške Petrinje so danes nekaj pred 11. uro zabeležili precej močan potres z magnitudo 4,1, je sporočila hrvaška seizmografska služba. Hrvaški mediji poročajo, da je današnji potres povzročil dodatno škode na nekaterih poslopjih, ki so bila poškodovana v potresu z magnitudo 6,2, ki je stresel Petrinjo in okolico konec decembra lani.

Gre za še enega od številnih naknadnih potresov, ki stresajo območje sisaško-moslavške županije vse od 29. decembra lani, je za regionalno televiziji N1 povedal seizmolog Ivan Sović. Hrvaški seizmologi pričakujejo, da se tla v Petrinji in okolici ne bodo umirila še nekaj časa.

image_alt
Smo pripravljeni na Petrinjo?


Hrvaški portali so objavili video posnetek, na katerem je videti, da je današnji potres povzročil dodatno škodo na že poškodovanem starejšem objektu v središču Petrinje. Zaradi potresa so v enem od vrtcev v Sisku otroke odpeljali na prosto, so poročali bralci spletne strani N1.

Tudi v eni od osnovnih šol v središču Zagreba so zaradi potresa prekinili pouk in učence odpeljali na prosto. Na šolskem poslopju, ki je bilo zgrajeno konec 19. stoletja, sicer niso zasledili nobene škode. Današnji potres so zaznali tudi v Sloveniji ter Bosni in Hercegovini, je še poročal Jutarnji list na svoji spletni strani.

Evropski sredozemski seizmološki center (ESMC) pa je danes objavil, da so okoli 4. ure zjutraj na območju Drača v Albaniji zabeležili dva potresa z magnitudami 3,5 in 3,2. Potresa nista povzročila škode, sta pa vznemirila prebivalce, so poročali albanski mediji.

Preberite še:

Komentarji: