Usoda kandidata za vrhovnega sodnika znana naslednji teden?

Christine Bailey Ford je pripravljena pričati proti Brettu Kavanaughau naslednji teden, a le če ji bodo zagotovili varstvo in nepristransko oceno dejstev.
Fotografija: Kavanaugh je obtožbe zavrnil takoj, ko so se pojavile. FOTO: J. Scott Applewhite/AP
Odpri galerijo
Kavanaugh je obtožbe zavrnil takoj, ko so se pojavile. FOTO: J. Scott Applewhite/AP

Christine Bailey Ford, ki kandidata za vrhovnega sodnika ZDA Bretta Kavanaugha obtožuje, da jo je pred več kot tridesetimi leti spolno napadel na srednješolski zabavi, je na sodišču pripravljena pričati naslednji teden, poroča televizijska mreža CNBC

To bo storila le, če ji bodo zagotovili varstvo in strankarsko in politično nepristransko oceno dejstev. Njeni odvetniki so namreč sporočili, da je od nedelje, ko se je izpovedala Washington Postu, prejela številne grožnje s smrtjo, vdrli so v njeno elektronsko pošto, družina pa se je morala zaradi groženj preseliti.

Predsednik senatnega odbora za pravosodje Chuck Grassley iz Iowe je prestavil glasovanje o potrditvi Kavanaughove kandidature v odboru in za ponedeljek razpisal zaslišanje obeh. A Forodva na to ne pristaja, saj njena odvetnica Debra Katz odgovoraja, da to ni mogoče, in predlaga, da se v četrtek pogovorijo o pogojih, pod katerimi je Fordova pripravljena pričati.

Republikanci so v torek zavrnili možnost preiskave obtožb Fordove. Vztrajajo pri zaslišanju domnevne žrtve in napadalca v ponedeljek.

Kavanaugh je obtožbe zavrnil takoj, ko so se pojavile.

Preberite še:

Komentarji: