V eksploziji avtomobila ubit vodja ruske uprave v Berdjansku

V zadnjih tednih so Ukrajinci zaradi sodelovanja z Rusi izvedli več atentatov na ukrajinske uradnike.
Fotografija: V središču Berdjanska je bil napaden ukrajinski uradnik, ki je sodeloval z rusko oblastjo. FOTO: Andrej Borodulin/AFP
Odpri galerijo
V središču Berdjanska je bil napaden ukrajinski uradnik, ki je sodeloval z rusko oblastjo. FOTO: Andrej Borodulin/AFP

V napadu z avtomobilsko bombo je umrl vodja ruske uprave v ukrajinskem mestu Berdjansk Artjom Badrin, je sporočil predstavnik tamkajšnje lokalne uprave Vladimir Rogov. Po navedbah Rogova takšni primeri niso redki, v zadnjih tednih je bilo zaradi sodelovanja z Rusi izvedenih več napadov na ukrajinske uradnike.

»Takšni primeri se nenehno dogajajo,« je dejal Rogov in incident označil za teroristični napad, poročajo tuje tiskovne agencije.

Badrin, pod čigar avtomobilom je »v samem središču Berdjanska« eksplodirala bomba, je zaradi hudih poškodb umrl kasneje v bolnišnici. Badrin je opravljal funkcijo komandanta mesta, na ta položaj pa so ga imenovale ruske oblasti, navaja nemška tiskovna agencija DPA.

Kijev za zdaj ni prevzel odgovornosti za napad, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V zadnjih tednih je bilo sicer izvedenih več napadov na ukrajinske uradnike, ki so sodelovali z ruskimi okupacijskimi oblastmi. Po navedbah DPA se je pred kratkim zgodilo tudi streljanje v središču Berdjanska, ki leži na ozemlju pod ruskim nadzorom ob obali Azovskega morja.

Preberite še:

Komentarji: