V nesreči v rudniku na Češkem najmanj trinajst mrtvih

Med žrtvami eksplozije metana v rudniku premoga v bližini mesta Karvina je enajst Poljakov, dva sta Čeha.
Fotografija: Eksplozija v rudniku je uničila več jaškov, zaradi česar je delo reševalcev oteženo. FOTO: Stringer/Reuters
Odpri galerijo
Eksplozija v rudniku je uničila več jaškov, zaradi česar je delo reševalcev oteženo. FOTO: Stringer/Reuters

Včerajšnja eksplozija metana v rudniku premoga v bližini Karvine na Češkem, okoli 300 kilometrov vzhodno od Prage, je zahtevala najmanj 13 žrtev, deset pa je ranjenih, nekateri so v kritičnem stanju, poroča agencija AFP. Reševalci so v rudniku že včeraj odkrili pet mrtvih rudarjev, a se je število žrtev v najnovejših poročilih povzpelo.

Po poročanju agencij, ki se sklicujejo na predstavnika rudnika Iva Celehovskega, je med žrtvami enajst Poljakov, dva sta Čeha. Z rudnikom, ki so ga odprli leta 1968, sicer upravlja državno rudniško podjetje OKD, do tragične nesreče pa je prišlo 880 metrov pod zemeljskim površjem. Reševalci bodo v rudniku angažirani še najmanj do nedelje.

Na tragedijo sta se že odzvala tako češki premier Andrej Babis kot poljski premier Mateusz Morawiecki. Oba bosta prizorišče nesreče obiskala. Babis je eksplozijo v rudniku OKD označil za izjemno tragedijo, iz Poljske pa so na njeno prizorišče poslali tudi svoje reševalce.

FOTO: Stringer/Reuters
FOTO: Stringer/Reuters

Komentarji: