V streljanju na vzhodu države več mrtvih

Število incidentov s streljanjem je v zadnjih letih v Kanadi precej poraslo.
Fotografija: ​Po zadnjih podatkih naj bi umrli vsaj štirje ljudje (slika je simbolična). FOTO: Chris Helgren/Reuters
Odpri galerijo
​Po zadnjih podatkih naj bi umrli vsaj štirje ljudje (slika je simbolična). FOTO: Chris Helgren/Reuters

V mestu Fredericton na vzhodu Kanade je danes prišlo do streljanja, v katerem so bili po za zdaj znanih podatkih ubiti najmanj štirje ljudje, med njimi dva policista. Policija je sporočila, da so prijeli osumljenca za napad, ki so ga zaradi hudih poškodb hospitalizirali. Po poročanju tujih medijev so prebivalci v bližnji okolici strele slišali okoli sedme ure po krajevnem času, v izjavi prič pa je zapisano, da se je skupno slišalo več kot deset strelov. Imen žrtev ter drugih podrobnosti napada zaenkrat ne želijo razkriti.

Policija je prebivalce, ki stanujejo v bližini kraja dogodka, sprva pozvala naj zaradi lastne varnosti ostanejo v svojih domovih za zaprtimi vrati. Opozorilo so po prijetju osumljenca umaknili ter dodali, da so razmere pod nadzorom. 





Sožalje ob smrti štirih žrtev je izrazil tudi kanadski premier Justin Trudeau



V Kanadi sicer velja bolj stroga zakonodaja o orožju kot v Združenih državah Amerike, vendar so v preteklih letih zaradi množičnega širjenja orožja zabeležili porast sorodnih kaznivih dejanj. Zaradi streljanja v Torontu, kjer sta bili konec julija ubiti dve osebi ter ranjenih 13 ljudi, je mestni svet glasoval v prid prepovedi prodaje kratkocevnega strelnega orožja. Kanadska prestolnica je imela sicer v letošnjem letu že 241 incidentov s streljanjem, v katerih je skupno umrlo že 30 oseb. 


 

Komentarji: