Vatikan zaposlenim, ki se ne bodo cepili, grozi s sankcijami

V državi sicer cepljenje ni obvezno, vendar bi lahko uslužbenci, ki brez zdravstvenega razloga zavrnejo cepljenje, v skrajnem primeru ostali celo brez službe.
Fotografija: Papež Frančišek je pred dvema tednoma prejel drugi odmerek cepiva proti covidu-19. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Papež Frančišek je pred dvema tednoma prejel drugi odmerek cepiva proti covidu-19. FOTO: Reuters

Vatikan grozi svojim uslužbencem, ki se ne bodo želeli cepiti proti covidu-19, s posledicami. V državi sicer cepljenje ni obvezno, vendar bi lahko uslužbenci, ki brez zdravstvenega razloga zavrnejo cepljenje, v skrajnem primeru ostali celo brez službe, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Vatikan je na svoji spletni strani objavil nov dekret, v katerem opozarja zaposlene pred posledicami, če se ne bodo cepili. Med drugim bi jih lahko premestili na nižje delovne položaje, bi pa lahko obdržali enako plačo.

Glede na strategijo cepljenja nameravajo v Vatikanu cepiti 10.000 oseb. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
Glede na strategijo cepljenja nameravajo v Vatikanu cepiti 10.000 oseb. FOTO: Tiziana Fabi/AFP


V Vatikanu veljajo nekateri ukrepi za zajezitev novega koronavirusa, tistim, ki jih ne spoštujejo, grozi globa. Tako je predvidena kazen v višini 25 evrov za tiste, ki ne nosijo maske. Kdor krši karanteno, pa mu grozi do 1500 evrov globe.

Papež Frančišek je pred dvema tednoma prejel drugi odmerek cepiva proti covidu-19. Glede na strategijo cepljenja nameravajo v Vatikanu cepiti 10.000 oseb. Papež je pred kratkim v pogovoru za televizijo Canale 5 poudaril, da je moralna dolžnost vsakogar, da se cepi proti covidu-19.

Preberite še:

Komentarji: