Večji del Venezuele znova v temi

Zaradi izpadov elektrike je motena dobava pitne vode, pa tudi promet in komunikacije.
Fotografija: Caracas in velik del Venezuele sta znova v temi. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Caracas in velik del Venezuele sta znova v temi. FOTO: AFP

Iz velikega dela Venezuele, tudi prestolnice Caracas, so v torek znova poročali o električnem mrku. Največje pomanjkanje električne energije v tednu dni je v temo zavilo velik del prestolnice, kot tudi obsežna območja v najmanj 20 od skupno 23 zveznih držav, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki navaja podatke družbenih medijev.



Po doslej največjem električnem mrku 7. marca, ki je trajal teden dni, so v državi pogosti izpadi električne energije. Izven prestolnice veljajo redukcije. Zaradi izpadov elektrike je motena dobava pitne vode, pa tudi promet in komunikacije, zato so mnogi ljudje prisiljeni delati samo šest ur na dan.

Električni mrk so imeli že marca. FOTO: AFP
Električni mrk so imeli že marca. FOTO: AFP


Vlada predsednika Nicolása Madura je omenjeni električni mrk marca pripisala kibernetskemu napadu na venezuelsko elektrarno Guri, kar naj bi v sodelovanju z opozicijo pod vodstvom Juana Guaidója izvedle ZDA. Slednji, ki ga kot začasnega predsednika Venezuele priznava že več kot 50 držav, pa je za izpad elektrike obtožil nesposoben režim in leta zanemarjanja energetskega sektorja.

Komentarji: