Ne le tviti, zdaj še fliti

Pri omrežju so predstavili funkcijo, ki bo omogočala, da uporabnikova sporočila izginejo 24 ur po objavi.
Fotografija: Twitter FOTO: Thomas White/Reuters
Odpri galerijo
Twitter FOTO: Thomas White/Reuters

Twitter je po vzoru drugih družbenih omrežij – facebooka, instagrama in snapchata – predstavil izginjajoče zapise.

​Tako kot izginejo zgodbe (stories) na instagramu, bodo tudi na twiterju zapisi, fotografije ali posnetki izginili po 24 urah.

​Novo funkcijo so poimenovali fleet. Na blogu pa so jo upravičili takole: »Nekateri izmed vas ste nam sporočili, da vam je neprijetno tvitati, kjer je tako javno in tako stalno in da je toliko pritiska, da zberete retvite in všečke.«

image_alt
Ko umirjena tajnica postane divja valkira


»Ker izginejo čez en dan, bodo fleeti (ali poslovenjeno fliti) za mnoge predstavljali bolj udoben način za deljenje misli, mnenj in občutkov,« sta zapisala direktor oblikovanja Joshua Harris in vodja produktov Sam Haveson.

Nova funkcija: fleets ali fliti. FOTO: Twitter/AFP
Nova funkcija: fleets ali fliti. FOTO: Twitter/AFP


Nova funkcionalnost je vidna na vrhu aplikacije, gre za značilne krogce, ki smo jih vajeni na instagramu, kjer so zgodbe zelo priljubljene.

Nekateri so opozorili, da je twitter tako omogočil še dodatno funkcijo za nadlegovanje in žaljenje. Omrežje se že leta sooča s kritikami, da ne stori dovolj za preprečitev širjenja lažnih informacij in nadlegovanja. Pri podjetju so pojasnili, da bodo tudi fliti označeni, tako kot smo zdaj že vajeni pri tvitih, če gre za nepopolno ali celo lažno informacijo.

Pri omrežju sicer že delajo na še eni novosti – to so spaces ali prostori, ki bodo omogočili glasovne storitve v živo. Posameznik bo lahko na storitvi nagovoril večjo skupino ljudi.

Preberite še:

Komentarji: