Aviratek - nora dolenjska dogodivščina

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Priznati moram, da v moji brkinski "ferštantkesli" nikoli, ampak res nikoli ni prišlo do prebliska, da bi se enkrat, kot "taprav dec"  udeležil dogodka ala Oviratlon, Urbani gladiator….

Saj veste na kaj ciljam?

In ja, lahko tudi potrdim, da so življenske poti včasih res skrivnostne, oziroma milo rečeno čudne. Verjetno je gospod dva "štuka" višje kriv, da sva z Rafom postala sodelavca.

O "sladkem" Rafu se razpišem drugič. Spremljajte Poletovo stran. Raf je (oziroma bo) postal življenjski navdih in vzornik za vse, ki ga trenutno ne poznate. Tisti, ki ga imamo privilegij poznati, pa to že dobro vemo.

Ampak, gremo nazaj, na začetek letošnjega septembra.

Na šolskem hodniku je Raf pristopil do mene in me vprašal, če bi sodeloval na Avirateku. Pred menoj je "nafehtal" še par sodelavcev ter znancev iz tekaških in "sladkih" vod in ekipa #300-tke je bila narejena.

Ampak, o Avirateku nisem vedu prav popolnoma nič, dokler nisem pogledal v nedrje strička Googla. Slike zadnjih dveh izdaj prireditve in dobrodelnost sta me takoj "kupili". "Gremo", sem si rekel, "kar bo pa bo".

Prišel je 3.oktober. Ja, dan D za A.

In seveda je dež imel mlade na ta dan. Dobili smo se v Šentvidu pri Stični. Vsi smo malo z dvomi zrli v nebo, ampak že sam pogled na štartno ravnino nam je dal vedeti, da ne bomo dolgo časa ne čisti, ne suhi.

Dež nas ni motil več. Res ne. Blato je postalo naš zaveznik in zvesti spremljevalec na vseh 8 kilometrih drseče dolenjske pokrajine.

Pred nami je bilo 20 ovir, vsaka drugačna, vsaka posebna.

Od bal sena in slame, do "jungle jimov" narejenih iz železja fasaderskih odrov, drsalnic, bazena z blatno kopeljo (tukaj so punce najbolj uživale),  in seveda pristnega električnega pastirja, ki je vsakega s preveč vzdignjeno ritko kaznoval po pastirsko.

Bilo je res noro.

Pa da ne pozabimo dolenjske gostoljubnosti. Če te že zahtevna proga ni ogrela, so te ogreli skrbno prekomerno odmerjeni dodatki dolenjskih privatnih destilarn. Ni jih manjkalo.

Skratka, bil je lep in nepozaben dan druženja, smeha in blatnih kopeli. Ma kak fango, "dalensku blatu je tanartabuli".

Za konec še nekaj statističnih podatkov. Po besedah organizatorja (PGD Šentvid pri Stični) se je vzorno organizirane dolenjske avanture udeležilo približno 360 odraslih in 80 otrok.

Lepa številka tudi za učence osnovne šole Ferda vesela, ki sta jim  "Aviratek" in PGD Šentvid pri Stični donirala 800€ za poplačilo nakupa dvigala za gibalno ovirane učence.

Pohvalno in zgledno!

Namesto zaključka:

Avirateka se udeležim tudi drugo leto in to spet z najbolj »sladko« ekipo na štartu.

11 nas je bilo. 11 nas je preživelo. 11 nas je uživalo v druženju in smehu. 11 ta pogumnih.

Do naslednjega snidenja, ekipa #300-tke!  

 

Še organizatorjeva spletna stran: www.aviratek.si

Več iz te teme:

Komentarji: