Brez spoštovanja do olimpijske medalje

Fotografija: The Olympic rings are pictured in front of mountains at the Rosa Khutor Alpine Resort in Krasnaya Polyana near Sochi, February 2, 2014. Sochi will host the 2014 Winter Olympic Games from February 7 to 23.   REUTERS/Fabrizio Bensch  (RUSSIA - Tags: SPORT OLYMPICS)
Odpri galerijo
The Olympic rings are pictured in front of mountains at the Rosa Khutor Alpine Resort in Krasnaya Polyana near Sochi, February 2, 2014. Sochi will host the 2014 Winter Olympic Games from February 7 to 23. REUTERS/Fabrizio Bensch (RUSSIA - Tags: SPORT OLYMPICS)

V avstralskem Melbournu so že pred časom v enem izmed kupov navadnih komunalnih smeti pred stanovanjsko hišo našli bronasto olimpijsko kolajno s poletnih olimpijskih iger, ki so bile leta 1952 v Helsinkih. Olimpijska medalja je bila odvržena med smetmi, najditelj jo je nato odnesel policiji. A kolajno niti po petih mesecih še ni našla lastnika.

Kot je objavil Reuters, so ob bronasti kolajni z olimpijskih iger v Helsinkih v smetnjaku v predmestju mesta našli še spominsko medaljo udeleženca poletnih olimpijskih iger, ki so bile leta 1948 v Londonu. Vse od junija pa sta omenjena olimpijska predmeta shranjena na policiji, saj se lastnik ali oseba, ki bi omenjena predmeta pogrešala, še ni oglasila.

Za zdaj se še ne ve, ali je bila kolajna odvržena med smeti po pomoti med pospravljanjem kakšnega podstrešja ali pa jo je morda v smetnjak odvrgel kakšen nepridiprav oziroma zmikavt. Policija za zdaj še tava v temi. Teh dveh predmetov na policiji v Melbournu ne morejo povezati s kakšnim od vlomov, ki so jih obravnavali v zadnjem letu, prav tako pa kolajne še nihče ni pogrešil.

"Mogoče gre za podedovan predmet, lahko pa je bil tudi last, katerega tujega športnika iz drugih dežel. V tem trenutku kolajne ne bi rad povezoval le z našimi avstralskimi športniki. Želimo si le, da bi olimpijska predmeta varno in nepoškodovana vrnili lastniku," je medijem dejal predstavnik tamkajšnje policije Damien Bowman.

Več iz te teme:

Komentarji: