Bryant se je v zgodovino zapisal kot eden najboljših košarkarjev vseh časov

Bryanta se bomo najbolj pominjali po strelskih rekordih in nepopustljivosti. Kar 25-krat je dosegel več kot 50 točk, 6-krat več kot 60 točk, leta 2006 proti Torontu pa kar 81 točk.
Fotografija: Oblasti v Kaliforniji so potrdile, da je v helikopterski nesreči umrl ameriški košarkar Kobe Bryant, z njim pa tudi njegova 13-letna hči Gianna Maria Onore. Foto: AFP
Odpri galerijo
Oblasti v Kaliforniji so potrdile, da je v helikopterski nesreči umrl ameriški košarkar Kobe Bryant, z njim pa tudi njegova 13-letna hči Gianna Maria Onore. Foto: AFP

Tragična smrt košarkarja, ki je sedel na klopi najboljše peterke vseh časov, košarkarja, ki je že zdavnaj dosegel status legende. Tudi njegov oče je bil profesionalni košarkar zato se je moral tudi Kobe pri šestih letih skupaj zdvema sestrama preseliti v Italijo. Na Apeninskem polotoku je živel deset let, nato pa ga je njegov neizmerni talent izstrelil naravnost v ligo NBA. S tem je postal prvi košarkar na položaju branilca, ki je v najelitnejšem košarkarskem tekmovanju na svetu zaigral neposredno po srednji šoli.Leta 1996 so ga kot 13. na naboru izbrali Charlotte Hornets, vendar ga takoj zatem prodali Lakersom v zameno za Vladeta Divca.

Najstnik Kobe je tako v NBA zakorakal v vrhuncu ere Michaela Jordana. Počakati je moral nekaj let, nato pa je ob prelomu tisočletja v navezi s Shaquillom O'Nealom. »Jezernike« je trikrat zapored popeljal do naslova prvakov. Bryant se je v zgodovino zapisal kot eden najboljših košarkarjev vseh časov. Za moštvo Los Angeles Lakers je v ligi NBA igral dve desetletji, v tem času pa petkrat osvojil šampionski prstan. 18-krat je bil izbran na tekmo vseh zvezd. Dvakrat je bil imenovan za najkoristnejšega igralca finalne serije (MVP), leta 2008 so ga proglasili tudi kot MVP rednega dela sezone.

Oblasti v Kaliforniji so potrdile, da je v helikopterski nesreči umrl ameriški košarkar Kobe Bryant, z njim pa tudi njegova 13-letna hči Gianna Maria Onore.


 

Preberite še:

Komentarji: