Drsanje na Cerkniškem jezeru je tvegano

​Cerkniško jezero je presihajoče, na dnu so požiralniki, zato se dogaja, da voda pod ledom nenadoma presahne in drsalec hitro pristane v ledeni vodi.
Fotografija: Drsanje na zamrznjenem Cerkniškem jezeru je trenutno zelo tvegano. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Drsanje na zamrznjenem Cerkniškem jezeru je trenutno zelo tvegano. FOTO: Jure Eržen/Delo

Notranjski regijski park, Civilna zaščita in Občina Cerknica opozarjajo, da območje jezera ni urejeno drsališče, zato se na drsanje na njem podajate na lastno odgovornost, svetujemo pa vam tudi skrajno previdnost.

Za ta konec tedna meteorologi napovedujejo sončno vreme in nadaljevanje nizkih temperatur, zaradi katerih so deli Cerkniškega jezera že zamrznili. 

Cerkniško jezero je presihajoče, vodostaj te dni vztrajno pada, na dnu jezera pa so požiralniki, zato se dogaja, da voda pod ledom nenadoma presahne in drsalec lahko kaj hitro pristane v ledeni vodi. 

Ne pozabimo, da smo še vedno v obdobju epidemije COVID-19, zaradi katere so reševalne ekipe, zdravstveno osebje in bolnišnične kapacitete prekomerno obremenjeni. Zato se raje izognimo aktivnostim, ki zaradi gneče predstavljajo tveganje okužb, obenem pa tudi nevarnosti poškodb ali utopitve. Upoštevati je potrebno tudi vse veljavne omejitve, povezane z druženjem in prehajanjem občinskih meja ter regij. 
Ne pozabimo, da smo še vedno v obdobju epidemije COVID-19, zaradi katere so reševalne ekipe, zdravstveno osebje in bolnišnične kapacitete prekomerno obremenjeni. FOTO: Notranjski regijski park 
Ne pozabimo, da smo še vedno v obdobju epidemije COVID-19, zaradi katere so reševalne ekipe, zdravstveno osebje in bolnišnične kapacitete prekomerno obremenjeni. FOTO: Notranjski regijski park 

Notranjski regijski park še obvešča, da avtomobile parkirajte le na označenih mestih. Puščanje vozil in vožnja po travnikih in njivah sta v naravnem okolju, kakršno je Notranjski park, je prepovedana.

Komentarji: