Druga Franjina Akademija

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Druga Franja Akademija poteka od ponedeljka 9. oktobra do petka 13. oktobra v ABC Hubu v BTC mestu (spodnja etaža Emporium).

V četrtek 12.10. ob 20.00 ste vabljeni naokroglo mizo in diskusijo o kolesarskem turizmu. Prisotni bodo predstavniki kolesarstva in turizma, ki sooblikujejo razvoj destinacij v Sloveniji, Italiji, Avstriji in na Hrvaškem. Vstop je prost!

Kolesarski turizem je v strmi rasti in je postal popularna oblika dopustovanja in preživljanja prostega časa. Število ljudi, ki si želijo raziskovati destinacijo in spoznavati regijo s kolesom je danes vedno več. Destinacije tekmujejo med seboj katera bo ponudila boljšo izkušnjo in ponudbo, ki si jo kolesarji želijo in je njim prilagojena. Kot se zdi to velja za vse glavne turistične trge razen Slovenije.

Direktor Maratona Franje Gorazd Penko je ob izvedbi letošnjega maratona v tekmovalnem biltenu svoje misli strnil z navedbo: “Kolesarski turizem, za katerega imamo naravne pogoje, je zanemarljiv. Mnogokrat se mi poraja vprašanje, ali smo res tako slepi in nesposobni.”

Zdaj je čas, da se na Akademiji osvetli to področje in se pogovarja o kolesarskem turizmu, o organizaciji, o načinu sodelovanja in financiranju vseh akterjev v sektorju, ki soustvarjajo končne produkte za kolesarje. Pomembno je zagotoviti okvir za ustvarjanje sinergij in pretok informacij v vseh procesih od ideje do produkta. Kje na tej poti se vključuje slovenski turizem in kakšne inštrumente podpore izvajalcem je razvil v primerjavi z drugimi državami?

Na okrogli mizi bodo sogovorniki predstavili dobre prakse in odgovorili na nekatera ključna vprašanja: Kdo je kolesar turist, kaj so glavne usmeritve in naloge, da se kolesarski turizem lahko začne razvijati, kako pomembno je horizontalno in vertikalno povezovanje ter seveda tudi kako odprt je kulturni sektor in dane možnosti za medsektorsko sodelovanje s ciljem vključevanja kulturne dediščine in kulturne ponudbe v kolesarski produkt.

Sogovorniki:
Gorazd Penko, direktor Maraton Franja BTC CITY / športni direktor BTC City Ljubljana, Slovenija
Giancarlo Brocci, ustanovitelj L’Eroica, Italija
Peter Wrolich, koordinator kolesarskih produktov, Turizem Koroška, Avstrija
Martin Čotar, predstavnik Istrske razvojne turistične agencije, Hrvaška
Peter Dakskobler, consultant & lobbyist, Slovenian MTB Consortium

Povezovalec: Mark Koghee

Udeležba je brezplačna in prijava na dogodek ni potrebna, prosijo pa, da se vpišete na vpisni list ob prihodu. Vabljeni na Franja Akademijo!
 

Več iz te teme:

Komentarji: