Festival športnih filmov v Bovcu

Objavljeno
24. december 2014 09.12
Posodobljeno
13. marec 2015 11.03
G.Š.
G.Š.
V Bovcu bo od 27. do 29. decembra potekal že osmi festival filmov o športih v naravi. BOFF (Bovec Outdoor Film Festival) se bo odvjial v Stergulčevi hiši sredi Bovca.

Obiskovalci, ki se vračajo iz leta v leto, so vajeni, da je na prizorišču ter v okolici živahno tudi pred predstavami in po njih. Tako jih bo tudi letos poleg osemindvajsetih filmov v Bovcu pričakala vrsta spremljevalnih dogodkov.

Otvoritveni dogodek v soboto 27. ob 17. uri bo zopet otvoritev fotografske razstave v Stergulčevi hiši, tokrat avtorja Aleša Fona. Fotograf iz Šempetra pri Gorici, tudi izkušen kajakaš, se največ posveča fotografiranju obsoške krajine. Razstavi je nadel ime "Noč ima svojo moč".

Na sporedu bodo tudi tri predavanja. V soboto 28. ob 17. uri bo Tomaž Praunseis, rolkar in filmski ustvarjalec ter tudi član letošnje festivalske žirije, spregovoril o dobrodelnem projektu Skejtaj s srcem. Ob 18. uri bo sledilo predavanje Jureta Batagelja, ki ureja spletno stran, posvečeno njegovemu stricu Slavku Svetičiču - Slavcu. Prihodnje leto bo minilo dvajset let, kar se Slavc ni vrnil z Gašerbruma IV. V ponedeljek 29. pa bo ob 21. uri tržiški plezalec Klemen Premrl predaval o najtežjih kombiniranih lednih plezalskih smereh. Vsa predavanja bodo v veliki dvorani, kjer bodo tudi projekcije filmov.

Tradicionalno festival spremlja tudi knjižni sejem, pretežno s knjigami z gorniško tematiko. Sodelujejo založbe Didakta, Planinska založba PZS in Sidarta. Sejem bo odprt vsak dan med 17. in 22. uro.

Večerni spored na dvorišču Stergulčeve hiše je glasbeni: v soboto kanalsko-tolminska naveza Nino in Dante, v ponedeljek pa čezevropski ulični glasbenik, kitarist Neoromantix.

Sicer pa ba festivalu navzoča večina domačih avtorjev ter akterjev in tudi kakšen izmed tujih. Projekcijam bodo sledili pogovori z njimi.

Več informacij o festivalu pa najdete na spletni strani www.boff.si