Foto: Bitka za osvojitev epskega klanca na Mur de Huy

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V sredo je prva ženska profesionalna kolesarska ekipa v Sloveniji, ekipa BTC City Ljubljana, vozila dirko Fleche Wallonne za svetovni pokal in naša Eugenija Bujak je dosegla najboljšo uvrstitev, saj je v cilj prikolesarila na 26. mestu. A pot do cilja je vse prej kot mala malica, saj so kolesarke v zadnjih metrih morale zagristi v epski klanec, ki ga ponuja sicer je 128 metrov visok kucelj – Mur de Huy. Naklon klančine na hinavski hribček pa je kar 20 odstotni (!). 

Težko dirko sta končali tudi Polona Batagelj (41) in Martina Ritter (61). Dirka Fleche Wallone v kolesarskem svetu velja za eno izmed klasik in tudi zato bo julija ena izmed etap francoskega Toura potekala po podobni trasi kot sredina ženska dirka.  .

Anna van der Breggen iz Nizozemske je dobila težko dirko, ki postreže z dvema ubijalskima klancema tik pred ciljem, ravno po več kot 200 kilometrov dirke na polno.

V nedeljo so dekleta tekmovala tudi na dirki Ronde va Gelderland na Nizozemskem, ki se je končala s skupinskim sprintom. Bujakova je v cilj pribrcala na 9. mestu, Mia Radotič je bila 14., Polona Batagelj 40.,  Martina Ritter 45. and Jelena Erić 115. Urša Pintar je med dirko grdo padla in si zlomila prst na levi roki.

Več iz te teme:

Komentarji: