Imena tekaških copat: Saucony Kinavara 6

Kako so najznamenitejši tekaški copati dobili ime?
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

V četrtek, 10. marca, bomo v Poletu O2 objavili tradicionalni pomladanski test tekaških copat. Predstavili bomo 70 parov najsodobnejše tovrstne obutve, v kateri se boste lahko pojavili že na prvi veliki tekaški prireditvi pri nas, na 16. malem kraškem maratonu v Sežani, eni najlepših in najbolje pripravljenih tekaških prireditev pri nas.

Naš test, ki je najstarejši v državi, saj ima že več kot dve desetletji zgodovine, vodi Klemen Dolenc, tekaški trener, ki je pri preskusih  od prvega dne, in je zagotovo imel na nogah največ različnih copat; verjetno tudi v Evropi ni dosti podobnih preizkuševalcev, vsaj s tolikimi  izkušnjami ne.
Zdaj bo o v nekaj nadaljevanjih predstavil imena določenih modelov; zgodovino in pomen teh imen je pojasnila Emily Polachek na spletni strani running.competitor.com.

Torej: ko se rodi nov model tekaške obutve mu je treba tudi najti primerno ime.  Včasih so imena le identifikacija. No, včasih pa zares spodbudijo našo radovednost. Predstavili bomo 11 modelov tekaških copat, ki jih krasijo zares zanimiva imena – in jih skušali pojasniti.

Saucony Kinvara 6

Bostonski maraton je – ker je to najbolj irsko mesto v ZDA  – postavljen na irski zapuščini,  Sauconyev model Kinavara pa je dobil ime po irski pristaniški vasici. Le ta stoji v ozkem zalivu , obdanem  z valujočimi zelenimi griči, srednjeveškimi gradovi in pečinami. Pri Sauconyju so se celo tako potrudili, da so županu Kinavare (irsko:Cinn Mhara) celo predstavili bronast posnetek tega modela.

ni podpisa
ni podpisa

Vasica Kinavara na Irskem.

Več iz te teme:

Komentarji: