Kako sta golf in teniška žogica postali zdravili proti mišični bolečini?

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Pred mišično bolečino ni skrivališča. Ne glede na to, ali sedite za računalnikom, okopavate krompir  in redkvice na domačem vrtu, ali se pripravljate na svoj naslednji » Ironman«,so krči, zategnjenost v mišicah in mišična bolečina vaš skriti "oboževalec". Povsod vam sledi, kot tihi zalezovalec. Čas je, da temu naredite konec. S pomočjo teniške, ali golf žogice.

Predstavljam vam 3 najenostavnejše načine, kako vam nepogrešljivi del opreme teh dveh športov lahko olajša neprijetno bolečino.

 

Bolečine v križu

ni podpisa
ni podpisa

 

Približajte se bližnjemu zidu in položite Federerjev "money maker" nekaj centimetrov nad desni bok tako, da boste v stalnem stiku s steno preko teniške žogice. Težo telesa in življenja prenesite na levo nogo, ter privzdignite desno koleno. Trup začnite rotirati tako (z desnim bokom naprej), da bo Federerjeva prijateljica nežno začela masirati vaš hrbet do hrbtenice. Nato se vrnete v izhodiščni položaj. Vajo ponovite 5x. in vsakič spustite rumeno pomagalo 2cm. nižje, dokler ne pridete do trtice. Nato zamenjajte stran in vajo ponovite.

 

"Stiskanje" v prsih

ni podpisa
ni podpisa

Ne me razumeti narobe, tukaj nisem mislil na infarkt. Za tiste »office frike«, ki dnevno obiskujete fitnes je ta bolečina stalna znanka. Saj veste, raztezne vaje na koncu. Ampak ob pomanjkanju časa na njih dostikrat pozabimo. Torej, kako se lahko uspešno spopademo z bolečino, ki jo povzroča zakrčenost prsnih mišic? Nič lažjega, s teniško žogico. Strokovnjaki priporočajo, da se s to vajo spopadete po tuširanju. Saj veste, tisti, končni del vadbe pred odhodom do sosednjega ponudnika hmeljevega napitka. Vzamete teniško žogico, ter se obrnete s prsmi proti podboju vrat. Žogico postavite na sredino prsnega koša, malo nad narastiščem ključnice na prsnico. »Zadrsajte« teniško žogico 5x proti prsnici. Nato jo postavite nižje (žogico seveda, v smeri popka) ter ponavljate vajo toliko časa ( s 5 ponovitvami) , dokler ne pridete do najnižjega dela prsnega koša (zadnjega rebra).

 

Bolečine v stopalu

ni podpisa
ni podpisa

 

so največkrat posledica slabega obuvala. Pri hoji in teku. No tukaj pride na vrsto "vadbeno orodje", ki ga pri polnjenju svoje denarnice uspešno, vsakodnevno "mlati" Tiger Woods.Če nimate golf žogice vam svetujem, da obiščete eno izmed golf igrišč in spretno »poskrbite« za zalogo. Vprašajte zanjo, ne iščite jo pri grmih ker je leteča golf žogica lahko zelo močno uspavalno sredstvo. Še posebej, če vam prileti v glavo.Ampak, gremo k vaji. Čista stopala so tukaj nuja, še posebej, če si delite pisarno s sodelavci. Med sedenjem postavite žogico pod sredino stopala. Stopalo nežno (z ohranjanjem pritiska na žogico)premikajte v smeri vevo – desno 10x. Nato žogico usmerite proti prstom in jo nato »zavaljajte« nazaj proti peti. Tudi to ponovite 10x. Nato zamenjajte stopali in vajo ponovite že z drugo nogo. Enostavno, mar ne?

Torej,  za masažo lahko poskrbite sami ali v dvoje.

Brez dvoma vam bodo ta navodila vsaj malo olajšala "prigarane" bolečine.

Uživajte.

Več iz te teme:

Komentarji: