Predstavitvena informacija

Kako v svoje življenje vključiti več gibanja?

Prej, ko v svoje življenje vnesete vsakodnevno gibanje, prej boste začutili resnično življenjsko energijo.
Fotografija: FOTO: Hervis
Odpri galerijo
FOTO: Hervis

Omislite si pametno uro, ki deluje kot elektronski osebni trener in vas dnevno motivira za aktivnejše življenje!

Ni enostavno, vemo. Kup papirjev v pisarni, ki nas za jutranjo dobrodošlico pozdravijo v nov delovni dan, kar je že samo po sebi velik napor, potem pa še vsa dnevna opravila, kot so skrb za otroke, za čistočo doma, za vrt in po možnosti je treba še v banko, na pošto, k zobozdravniku … Povsem razumljivo je, da ob koncu takšnega napornega dne sanjamo o okusni hrani ter o novem delu najljubše nanizanke. Žal pa nas takšno vedenje popelje v še bolj neaktivno stanje; v stanje, kjer je vse težje in težje biti redno aktiven. To je pač davek, ki ga terja sodobno hitro življenje, kar pa nikakor ne pomeni, da ga moramo plačati. S pametno uro namreč lahko vnesemo v življenje več gibanja in postanemo vsakodnevno aktivni. 
Preverite, kako – vaše telo vam bo nadvse hvaležno! 
 
Pametna ura bo postala vaš osebni športni motivator!

Koliko ste prehodili danes?
Hoja je sicer najmanj zahtevna oblika telesne aktivnosti, vseeno pa omogoči porabljanje maščob, zato je že kratek sprehod dnevno blagodejen za vaše zdravje. Za dobro telesno pripravljenost je dnevno priporočljivo prehoditi približno 10.000 korakov, kar bo skrbno beležila vaša pametna ura, hkrati pa vas tudi informirala o porabljenih kalorijah ter vas motivirala za akcijo! Sčasoma lahko s pomočjo funkcije za merjenje korakov preoblikujete svoje navade in greste v bližnjo trgovino raje peš, na delo s kolesom, prijateljico pa namesto na kavo povabite na sprehod po bližnjem parku. Morda ste mnenja, da tudi pametni telefon zazna tovrstno gibanje, vendar telefona nimamo ves čas ob sebi, tako kot imamo pametno uro. Le-ta zazna različne tipe aktivnosti, kot na primer potiskanje vozička.

Spoznajte svojega elektronskega osebnega trenerja
“Za pravo telesno aktivnost potrebujem osebnega trenerja, saj sam nisem dovolj motiviran,” so besede mnogih in izražajo željo po večji športni pripravljenosti. Zahvaljujoč sodobni tehnologiji si lahko dandanes vsak omisli svojega elektronskega osebnega trenerja! Športna ura vam bo nudila dodatno spodbudo in motivacijo pri teku, hitri hoji, planinarjenju oziroma pri katerikoli športni aktivnosti. Ker je ves čas na vaši roki, vas bo spremljala pri vsakem treningu in vas spodbujala, da boste dosegali boljše rezultate. 

Tekaške ure so vse bolj priljubljen športni dodatek, saj spremljajo številne funkcije vašega telesa, kot je vaš tempo na kilometer, tempo celotnega teka, trenutno razdaljo, število korakov na minuto, delujejo pa tudi kot merilnik srčnega utripa, kar lahko celo pomaga pri zgodnjem odkrivanju nepravilnosti v delovanju srca. 

Izmerite svoj tempo na kilometer in dnevno izboljšajte rezultate.

Večino časa preživite v pisarni? Poskusite “stoječo mizo”! 
Vse bolj pogosto slišimo od poslovnežev, ki skoraj cel dan preživijo v pisarni, da imajo preprosto dovolj sedenja, zato so si omislili “stoječo mizo”.  Če delate več kot devet ur na dan, lahko vse to sedenje vpliva na vaše telo. Dokazano je, da stoječa miza pripomore k porabi dodatnih 170 kalorij dnevno, hkrati pa odlično vpliva tudi na vašo telesno držo.

Avtomobil parkirajte na bolj oddaljeni lokaciji
Če se na delo vozite v drug kraj in kolesarjenje ni ena izmed možnosti prevoza, potem nekajkrat na teden (ali mesec) parkirajte dlje od delovnega mesta ter se v čudovitem sončnem jutru raje sprehodite do pisarne. Ta dodaten kilometer je odličen način za vnos več gibanja v vsak dan, hkrati pa vas bo jutranja hoja napolnila s svežo energijo in v pisarno boste prišli nasmejani in pripravljeni na tisti kup papirjev, ki se vam smehlja s pisalne mize. Nasmehnite se mu nazaj, saj zmorete to!

Investicija v življenjsko energijo!
Postopoma boste vzljubili gibanje. Bolj kot boste aktivni, bolj si boste želeli še več dodatne dinamike. Živeli boste bolj zdravo in daljše življenje, povečala se bo vaša energija, opazili boste trdnejši spanec in vitkejši pas ... To so le nekateri rezultati, ki jih lahko dosežete z gibanjem vsak dan, da pa boste premagali tudi tiste lenobne dni, ko potrebujete malo vzpodbude, pa si omislite pametno uro, za katero boste še kako hvaležni. Preverite široko izbiro v Hervisovih prodajalnah!