Marjanu je uspelo preseči samega sebe

Marjan Zupančič je napadel lastni rekord Slovenske planinske poti, dolge 600 kilometrov. Nova rekordna znamka naj bi bila točno 7 dni.
Fotografija: Marjan Zupančič se je s tekom začel ukvarjati pred več kot tridesetimi leti, je eden izmed najizkušenejših in najvztrajnejših gorskih tekačev v Sloveniji. FOTO: Marjan Zupančič/Facebook
Odpri galerijo
Marjan Zupančič se je s tekom začel ukvarjati pred več kot tridesetimi leti, je eden izmed najizkušenejših in najvztrajnejših gorskih tekačev v Sloveniji. FOTO: Marjan Zupančič/Facebook

Vendar Marjan je močno izboljšal svoj rekord, ki zdaj znaša 6 dni 12 ur in 58 minut!

Slovenska planinska pot (SPP) poteka od Maribora do Debelega Rtiča pri Ankaranu. Razteza se čez večino slovenskega gorskega sveta. To je prva vezna pot v Alpah. Po njenem zgledu so jih začeli urejati tudi v drugih alpskih regijah. Odprta je bila leta 1953 v počastitev 60-letnice organiziranega planinstva v Sloveniji.Marjan Zupančič se je s tekom začel ukvarjati pred več kot tridesetimi leti, je eden izmed najizkušenejših in najvztrajnejših gorskih tekačev v Sloveniji. Živi v Bohinjski Bistrici in je zaposlen kot pravosodni policist v zaporu, na Povšetovi v Ljubljani.

Marjan je v slovenskem športu najbolj znan po tem, da je na Triatlonu jeklenih slavil, kar sedemkrat, bil štirikrat drugi in štirikrat tretji. Septembra 2015, je postavil rekordno znamko: za 599 km poti in 49000 višinskih metrov je potreboval 7 dni  8 ur in 10 minut in je še vedno aktualni nosilec rekorda.  Cilj: popravek rekorda na 7 dni 0 ur 0 minut.

»Sem najsrečnejši človek! Uspelo mi je! Doseči rekord v tako neverjetnem vzdušju na celi progi in ob taki podpori ekipe Alpe Adria Trail Cup in prijateljev je res noro! Hvala vsem!« Je bila Marjanova prva izjava v cilju.


Zmagoslavje v cilju. FOTO: Marjan Zupančič/Facebook
Zmagoslavje v cilju. FOTO: Marjan Zupančič/Facebook

Preberite še:

Komentarji: