Namesto prvaka je postal vitez

Princ Charles je z nazivom viteza Združenega kraljestva odlikoval dirkača Formule 1 Lewisa Hamiltona, sedemkratnega svetovnega prvaka.
Fotografija: Hamilton je  četrti voznik formule 1 z viteškim naslovom, poleg Jacka Brabama, Sterlinga Mossa in Jackieja Stewarta. FOTO:AFP
Odpri galerijo
Hamilton je  četrti voznik formule 1 z viteškim naslovom, poleg Jacka Brabama, Sterlinga Mossa in Jackieja Stewarta. FOTO:AFP

Kot obliž na pekočo rano, je valižanski princ Charles Philip Arthur George na gradu Windsor, Hamiltonu podelil laskav viteški naslov, je sporočil Sky.

V nedeljo je Lewis Hamilton doživel svoj najbolj boleč poraz v karieri. Naslov svetovnega prvaka je izgubil v zadnjem krogu zadnje letošnje dirke. Nizozemec Max Werstappen ga je ukanil v zadnjih metrih in mu tako preprečil osvojitev osmega naslova prvaka. Z osmim naslovom bi postal rekorder, zdaj ostaja s sedmimi v žepu in še vedno izenačen z Nemcem Michaelom Schumacherjem.

Hamilton je  četrti voznik formule 1 z viteškim naslovom, poleg Jacka Brabama, Sterlinga Mossa in Jackieja Stewarta, je poročal Sky. Hamilton si je naziv viteza zaslužil, saj je med drugim lani po številu zmag že prehitel Schumacherja. Hamilton je v svoji karieri zmagal kar 103-krat.

Hamilton je v svoji karieri zmagal kar 103-krat. FOTO: Andrew Matthews/AFP
Hamilton je v svoji karieri zmagal kar 103-krat. FOTO: Andrew Matthews/AFP

Komentarji: