Predstavitvena informacija

Novi pristopi v fizioterapiji: sodobna obravnava tudi pri nas

Sodobna fizioterapija ponuja celostno rešitev na enem mestu. Pacienti dobijo individualno obravnavo in prav to je prvi pogoj za uspešno rehabilitacijo.
Fotografija: V kliniki Medicofit združujejo diagnostiko, kineziologijo in fizioterapijo v povezan koncept delovanja, kar je za pacienta visoka dodana vrednost in mu daje večje možnosti za uspešno trajno zdravljenje. FOTO: Medicofit
Odpri galerijo
V kliniki Medicofit združujejo diagnostiko, kineziologijo in fizioterapijo v povezan koncept delovanja, kar je za pacienta visoka dodana vrednost in mu daje večje možnosti za uspešno trajno zdravljenje. FOTO: Medicofit

Sodoben, pretežno sedeč način življenja na eni strani in vedno bolj resna športna rekreacija na drugi. Življenje, kot ga živimo danes, je posebno in svoje telo nemalokrat potiskamo v najrazličnejše skrajnosti. Te pa lahko pripeljejo do nemalo težav. Poškodbe in bolečine so postale del vsakdanjika, in če jih pravočasno in učinkovito ne odpravimo, lahko resno ali trajno otežijo naše normalne gibalne sposobnosti.

Glavna težava je v tem, da se prehitro sprijaznimo s kronično bolečino, predvsem zato, ker je danes težko dobiti hitro in konkretno javnozdravstveno obravnavo.

Zaslužite si hitro rešitev

V resnici pa bi morali razmišljati drugače: »Samo eno telo imam, zato ga ne smem pustiti na cedilu.« In če je pot do fizioterapije z delovnim nalogom na napotnico zelo dolga in kompleksna, vam sodobna zasebna fizioterapija zagotavlja ravno nasprotno: hitro in celostno obravnavo. Ta pa vključuje vse štiri ključne korake pri zdravljenju poškodbe: diagnostični pregled, akutno fazo s sodobnimi terapijami, kinezioterapijo in preventivno fazo vzdrževanja.

Kako torej preskočiti dolge čakalne vrste v slovenskem javnem zdravstvu in si zagotoviti pravo obravnavo? Pokličite strokovnjake v kliniki Medicofit.

Spoznajte mlado ekipo, ki dela drugače

FOTO: Medicofit
FOTO: Medicofit

Ekipa klinike Medicofit, ki je nastala leta 2021, je svoje poslanstvo začela s konkretno vizijo: svojim pacientom omogočiti celostno obravnavo z visoko strokovnostjo in sodobnimi tehnologijami. »Za nas je pomembno, da pacienti razumejo svojo poškodbo in izvor bolečin, zato vzpostavljamo transparenten odnos in že v okviru diagnostičnega pregleda natančno podamo razlago zdravstvenih izvidov, nastanka poškodbe, strategije zdravljenja in pričakovanj glede rehabilitacije,« pravijo v kliniki Medicofit in pri tem poudarjajo bistvo svojega delovanja: individualen pristop. V praksi to pomeni, da se pozorno posvetijo vsakemu posamezniku in njegovim težavam ter mu prilagodijo protokole terapij in posebnih vaj.

Klinika Medicofit tako postavlja nove temelje na področju fizioterapevtske obravnave. Gre za sodoben pristop, ki je tudi edinstven v našem okolju. V svoj tim so namreč združili strokovnjake z vseh področij, zaupali najnaprednejšim tehnološkim rešitvam in tako vzpostavili protokole dela, ki zagotavljajo varno, hitro in učinkovito obravnavo pacientov. In prav takšna obravnava, ki temelji na individualnem pristopu, zagotavlja učinkovito rehabilitacijo. Tako se odmikajo od dosedanjih praks v javnih in zasebnih ustanovah.

Odkrijte bistvo sodobne fizioterapije

FOTO: Medicofit
FOTO: Medicofit

Sodoben pristop na področju fizioterapije, ki so ga prevzeli v ekipi strokovnjakov klinike Medicofit, deluje celostno. Tako so edini v Sloveniji, ki povezujejo fizioterapijo, kineziologijo in diagnostiko v povezanem konceptu klinike, kar jim omogoča izvajanje visoko učinkovite sodobne fizioterapije.

Pri tem je ključnega pomena zgodnja aktivna rehabilitacija. Tako se bodo pacientu hitreje vrnile funkcije osnovnih gibalnih vzorcev.

Pri svojem delu strokovnjaki v kliniki Medicofit uporabljajo različne terapije: od manualnih in instrumentalnih do specialnih vaj. Veliko pozornosti namenijo tudi postrehabilitaciji in tako zagotavljajo dolgotrajen uspeh.

Svojim pacientom bodo pomagali pri aktivni rehabilitaciji različnih poškodb, pomagali bodo pri kroničnih bolečinah in različnih degenerativnih stanjih. Strokovno se bodo lotili pooperacijske rehabilitacije, specializirani pa so tudi za predoperacijsko fizioterapijo.

Posamezna terapija v kliniki Medicofit obsega 60 minut individualnega dela s fizioterapevtom in 30 minut instrumentalne terapije. Ob vsakem obisku bodo tako vašo poškodbo obravnavali kar 90 minut. Na prvo obravnavo v kliniki boste prišli na vrsto že v treh dneh.

Ko lahko dobite še več

FOTO: Medicofit
FOTO: Medicofit


Strokovnjakom v kliniki Medicofit zaupajo številni posamezniki, ki k njim pridejo z najrazličnejšimi težavami – po operacijah sklepov, s kroničnimi bolečinami v hrbtenici in ramenih, posebno pozornost pa namenjajo tudi obravnavi športnikov.

Ker so v proces rehabilitacije vključeni tudi kineziologi, je vrnitev v aktivno športno življenje veliko hitrejša in tudi nadzorovana, saj jim v kliniki ponujajo tudi posebno telesno pripravo v okviru rehabilitacije poškodbe.

Ekipa kineziologov organizira tudi individualne preventivne vadbe in strokovno telesno pripravo športnikov.
 


Naročnik oglasne vsebine je Klinika Medicofit