Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Poletov recept: Pehtrančki

ni podpisa
ni podpisa
Tanja Drinovec
24. 8. 2017 | 08:08
2:05

Na večernem skoraj poletnem obhodu po domačem vrtu me je tokrat izzivalno povabil dišeči košati pehtran. Poleg njega so dehtele debele rdeče jagode. Kaj drugega mi je preostalo, kot da jih naberem. Po glavi so mi začeli rojiti rahli okusni sočni kolački z prevladujočim okusom po pehtranu. Kot potica moje stare mame. Kadar se je pri hiši peklo s pehtranom, je bilo celo stopnišče prežeto z omamnim in nepozabnim vonjem. Spet nekaj za dušo pobožat. In ta vonj in okus sem si omislila pričarat.
Pehtran je sicer prikupna močno dišeča trajnica, ki ni samo izjemno aromatična, okusna, vsestransko uporabna, temveč je tudi izjemno zdravilna rastlina. Odlično deluje na prebavo, uravnava količino sladkorja v krvi, odvaja odvečno tekočino….Na našo srečo se v vrtovih razrašča od pomladi do jeseni in bolj ga režemo več ga imamo. Kako krasno.
Moji pehtranovi kolački z jagodami so sočna in hitra, ne preveč kalorična sladica, ki jo lahko pripravite na primer tudi za na izlet ali pa kot lahek posladek po kosilu.

Za približno 18 kolačkov potrebujemo:
3 jajca
80 g masla
150 ml mleka
125 g maskarpone sira
200 g moke
50 g mandljeve moke
100 g sladkorja
40 g rjavega sladkorja
Pecilni prašek
Vaniljev sladkor
Pokrovček ruma
Sol
2 veliki pesti drobno sesekljanega pehtrana
200-300  g jagod


Priprava:
Jajca penasto stepemo. Maslo stopimo in mu primešamo maskarpone sir, da se ohladi. Vse skupaj dodamo jajcem. Vse preostale sestavine sestavine počasi dodajamo jajčni zmesi. Nazadnje dodamo pehtran in narezane jagode. Napolnimo v modelčke. Pečemo pri temperaturi 180 stopinj približno 20 minut.
Naj živi pehtran.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine