Poletov recept: Pita R&J

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

O rabarbari in njenih pozitivnih učinkih smo že pisali v enem od prejšnjih receptov, izdelali smo kompot, sedaj pa bomo nadaljevali z podobno kombinacijo rabarbare in jagod še v krhki in sočni piti. Kombinacija je za moj okus resnično slastna, aromatična in sočna . Krhkosti maslenega  testa z  nežno mehko, sočno in dišečo sredico rabarbare in jagod se je preprosto težko upreti. Po prvem kosu sledi obvezno še naslednji.  Moji zahtevni hišni degustatorji in kritiki so bili pri tej jedi sicer zelo skeptični in zadržani glede na vsebino, ob degustaciji pa presenečeni in navdušeni.
Pita sicer ni ravno nizkokaloričen in dietni obrok, po napornem daljšem treningu pa si jo brezskrbno in brez slabe vesti privoščite in z njo poskrbite za nadomestitev izgubljenih ogljikovih hidratov.


Testo :
150 g bele moke
150 g pirine moke
210 g masla
80 g rjavega sladkorja
Rumenjak
Sol
Vanilja, limonina lupinica
Nadev:
500 g rabarbare (približno)
200 g jagod
Nekaj žlic jagodne marmelade
Vaniljev sladkor
Rjavi sladkor
Cimet, klinčki
1 jajce za premaz


Priprava pite za pekač velikosti cca 25 x35 cm:


Iz sestavin za testo zgnetite gladko testo in ga pustite vsaj pol ure počivati na hladnem. Rabarbaro operite in olupite in narežite na manjše koščke, jagode očistite in narežite.
Približno 2/3 testa z rokami razvlecite oziroma razvaljajte po pekaču. Testo z vilico nekajkrat prebodite in tanko premažite z marmelado. Po njem razporedite rabarbaro, jagode potresite poljubno z nekaj sladkorja, s cimetom, vaniljevim sladkorjem in klinčki.
Preostanek testa razvaljajte in iz njega izrežite trakove za mrežo, katere položite čez nadev iz rabarbare in jagod. Premažite jih z jajcem. Pito pečete približno 40 minut pri temperaturi 170 stopinj.
Obilo prijetnih vonjav med pečenjem in dober tek vam želim.

ni podpisa
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

 

ni podpisa
ni podpisa

 

Več iz te teme:

Komentarji: