Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Smuti z avokadom

Avokado nam bo tokrat priskočil na pomoč za jutranji hitri nasitni obrok, ko bomo na primer imeli v mislih krajši jutranji trening na kolesu.
Poletov recept: Smuti z avokadom. FOTO: Tanja Drinovec
Poletov recept: Smuti z avokadom. FOTO: Tanja Drinovec
8. 4. 2021 | 09:05
8. 4. 2021 | 09:15
2:00
Danes ste popolni »outsider« oziroma po domače aberveznik, če pri svoji kuhi in jedilnikih ne uporabljate tako zelo trendovskega in vse opevanega avokada, ki menda po medmrežju slovi tudi kot največkrat fotografiran sadež na  svetu.
image_alt
Tanjina domača »nutela«

Te  za nas sicer ne tako pomembne informacije bomo dali na stran. Vseeno pa velja omeniti, da avokado kakorkoli  že slovi tudi po kar nekaterih dobrodejnih učinkih.

Pravzaprav govorimo zopet o enem od tako imenovanih super živil. Avokado vsebuje ogromno količino vitaminov A,B,C,K, in E, minerale magnezij, kalij , železo, fosfor in baker. Je izredno hranljiv, vsebuje zdrave maščobe in ogromno količino vlaknin. Prav tako je bogat z antioksidanti, ki preprečujejo rast in razvoj rakastih celic. Menda imajo po nekaterih zdravstvenih raziskavah ljudje, ki zaužijejo veliko avokada manj težav s svojim zdravjem.
Poletov recept: Smuti z avokadom. FOTO: Tanja Drinovec
Poletov recept: Smuti z avokadom. FOTO: Tanja Drinovec

Nam pa bo avokado tokrat priskočil na pomoč za jutranji hitri nasitni obrok, ko bomo na primer imeli v mislih krajši jutranji trening na kolesu.

Za jutranjo časovno stisko in hitro absorbcijo v telo in lahko prebavljivost bo več kot dobrodošel za povrhu pa zelo enostaven za pripravo. Poleg tega pa bomo vnesli še nekaj za trening nujno potrebnih kalorij.
image_alt
Jabolčni zavitek, jabolčni štrudelj

Za smuti z avokadom potrebujemo (za 1 osebo):


1 polovica olupljenega avokada
1 grški jogurt
Sok 1 grenivke
Večja pest ovsenih kosmičev
1 banana
Šopek peteršilja
Cimet
Žlica medu
 

Priprava smutija z avokadom


Vse sestavine stresemo v mešalnik (blender), po potrebi dolijemo nekaj vode in dobro zmiksamo. Zlijemo v kozarec in sveže zaužijemo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine