Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Poletov recept: Super omleta za zajtrk

ni podpisa
ni podpisa
M.C.
13. 5. 2017 | 12:05
2:24

Saj vemo, da se poleg omlete ali umešanih jajčk vedno odlično poda slanina, a ker je nespametno že navsezgodaj zjutraj obremeniti želodec, moramo poskrbeti, da je zajtrk zelo uravnotežen obrok, ki vam zagotovi dovolj energije za naporen dan.

Ker sklepamo, da niste poklicni športniki, bomo tokrat postregli z lažjo obliko jutranje mojstrovine. Krožniki poklicnih športnikov sicer na prvi pogled niso zdravi, so pa popolni za dosego želenih rezultatov. A ker zjutraj ne boste pretekli 42 kilometrov ali porabili 2500 kalorij, bomo v jutro vstopili precej manj naporno.

Omleta s špinačo in gobicami

Za dve omleti potrebujemo:

    1 žlico oljčnega olja
    1 večjo šalotko
    3 stroke česna
    20 dag gobic, po želji (priporočamo lisičke ali pa standardne šampinjone)
    Vejica timijana
    Velik šop špinače
    Sol in poper
    8 velikih jajc proste reje
    1 žlico masla

Priprava:

Segrejte vašo najljubšo ponev na srednjem ognju in dodajte oljčno olje. Popražite šalotko, česen, gobice in vejico timijana, približno 7 minut vam bo vzelo, da gobice spustijo tekočino in porjavijo. Dodajte špinačo in pražite še 4 minute, dokler tekočina iz špinače ne izhlapi. Odstranite dobrote iz ponve in jo obrišite s papirnato brisačo.

V posodi z metlico žvrkljajte 4 jajca, sol in poper po želji. V ponev vrzite malo masla, preostanek prihranite, in primešajte jajčka. Približno minuto boste potrebovali, dokler se stvar ne začne zapletati. Z lopatico privzdignite robove omlete in nagnite ponev, da surova jajčka odtečejo pod  ali na stran omlete. Na ponvi zadržujte še minutko, dokler se sredina omlete ne usede, a pazite, da je še vedno mehka. Zato nikoli omlet in jajčk ne pripravljajte na največjem ognju! Polovico mešanice špinače, šalotke in gob dodajte na sredino omlete, začinite s soljo in poprom in počasi začnite z lopatico ločevati omleto od ponve. Omleto prepognite na pol.

Postrezite in ponovite proceduro s preostalimi sestavinami. Prepognjeno omleto lahko prerežete na pol.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine