
Neomejen dostop | že od 14,99€
Saj vemo, da se poleg omlete ali umešanih jajčk vedno odlično poda slanina, a ker je nespametno že navsezgodaj zjutraj obremeniti želodec, moramo poskrbeti, da je zajtrk zelo uravnotežen obrok, ki vam zagotovi dovolj energije za naporen dan.
Ker sklepamo, da niste poklicni športniki, bomo tokrat postregli z lažjo obliko jutranje mojstrovine. Krožniki poklicnih športnikov sicer na prvi pogled niso zdravi, so pa popolni za dosego želenih rezultatov. A ker zjutraj ne boste pretekli 42 kilometrov ali porabili 2500 kalorij, bomo v jutro vstopili precej manj naporno.
Omleta s špinačo in gobicami
Za dve omleti potrebujemo:
1 žlico oljčnega olja
1 večjo šalotko
3 stroke česna
20 dag gobic, po želji (priporočamo lisičke ali pa standardne šampinjone)
Vejica timijana
Velik šop špinače
Sol in poper
8 velikih jajc proste reje
1 žlico masla
Priprava:
Segrejte vašo najljubšo ponev na srednjem ognju in dodajte oljčno olje. Popražite šalotko, česen, gobice in vejico timijana, približno 7 minut vam bo vzelo, da gobice spustijo tekočino in porjavijo. Dodajte špinačo in pražite še 4 minute, dokler tekočina iz špinače ne izhlapi. Odstranite dobrote iz ponve in jo obrišite s papirnato brisačo.
V posodi z metlico žvrkljajte 4 jajca, sol in poper po želji. V ponev vrzite malo masla, preostanek prihranite, in primešajte jajčka. Približno minuto boste potrebovali, dokler se stvar ne začne zapletati. Z lopatico privzdignite robove omlete in nagnite ponev, da surova jajčka odtečejo pod ali na stran omlete. Na ponvi zadržujte še minutko, dokler se sredina omlete ne usede, a pazite, da je še vedno mehka. Zato nikoli omlet in jajčk ne pripravljajte na največjem ognju! Polovico mešanice špinače, šalotke in gob dodajte na sredino omlete, začinite s soljo in poprom in počasi začnite z lopatico ločevati omleto od ponve. Omleto prepognite na pol.
Postrezite in ponovite proceduro s preostalimi sestavinami. Prepognjeno omleto lahko prerežete na pol.
Komentarji