Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Ride and Bike - nova turistična ponudba na slovensko - hrvaškem obmejnem področju

ni podpisa
ni podpisa
Pripravil Andraž Vide Čeligoj
3. 7. 2015 | 10:07
3. 7. 2015 | 11:07
2:40


Odobrena so bila evropska sredstva za nadgradnjo kolesarskega in konjeniškega turizma na območju Savinjske, Spodnjeposavske regije in Krapinsko – zagorske ter dela Zagrebačke županije.

Vodilni partner projekta »RIDE & BIKE« je Zagorska razvojna agencija s projektnimi partnerji: Razvojna agencija Kozjansko, Razvojna agencija Sotla, Turistička zajednica Krapinsko-Zagorske županije, Turistička zajednica »Savsko-Sutlanska dolina i brigi«, Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica.

Cilj projekta »Razvoj selektivnih oblik turizma čezmejne turistične destinacije«, z akronimom »RIDE & BIKE« je okrepiti obstoječo turistično ponudbo skozi vzpostavitev, izboljšanje in razvoj kolesarjenja in konjeniškega turizma v obmejnih regijah in izboljšanje skupne čezmejne turistične ponudbe.

Projektno čezmejno območje ima dolgoletno tradicijo zdravstvenega in wellness turizma. Zaradi tradicije in storitev čezmejno območje letno obišče okoli 200.000 gostov. Območje se lahko pohvali z izredno ohranjeno naravno in kulturno dediščino, ki ju nadgrajuje bogata podeželska ponudba (izdelki zdrave prehrane, turizem na kmetijah, storitve aktivnega preživljanja prostega časa, zeliščarstvo, vinotoči, vinsko-turistične ceste, pohodništvo, kolesarjenje).
Z oblikovanjem čezmejne mreže kolesarskih poti in vzpostavitvijo edinstvene konjeniške čezmejne poti, želijo dvigniti prepoznavnost turistične destinacije, ki ob zdravstvenih in wellness storitvah ponuja vrsto možnosti za aktivno preživljanje počitnic.

Končni rezultati projekta bodo:
- trasirana in označena konjeniška steza
- trasirana kolesarska steza
- Izdelana počivališča za konje, za kolesa
- izdelana, nadgrajena spletna stran
- izvedena izobraževanja ciljnih skupin
- izvedene promocijske aktivnosti
- Izdelan pilotni model trženja kolesarjenja
- Izdelana aplikacija za pametne telefone

Razvojna agencija Kozjansko, kot ena izmed partneric v projektu bo zadolžena za ureditev počivališč za konje, digitalizacijo kolesarskih stez, izvedla bo izobraževalne delavnice za obstoječe turistične vodnike in ponudnike turističnih proizvodov in storitev, organizirala sejemske nastope in ostale promocijske aktivnosti.

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani Razvojne agencije Kozjansko.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine