Seniorska ekipa GK Arboretum prvak sezone

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Letošnja golfska sezona izzveneva še z zadnjimi turnirji. V Golf zvezo Slovenije je vključenih 49 klubov. Zveza je za sezono razpisala več pokalnih tekmovanj s turnirji na igriščih po vsej Sloveniji.
V skladu s politiko Evropske golf zveze lahko turnirje SLO Toura  igrajo, ob najboljših mladih igralcih tudi starejši, ki imajo dovolj nizke hendikepe za te turnirje. Pri pokalnih tekmovanjih MID-AM, za ženske in moške ekipe je, ob hendikepu, določena tudi starost, igralci stari več kot 30 let. Pri seniorkah in seniorjih je starostna meja za 20 let višja.

Na igrišču GK Arboretum je bil zadnji turnir za seniorje v letošnji sezoni šestih kol, a se v končni razvrstitvi upošteva pet najboljših rezultatov ekip. Teh je bilo letos 11.
Gostitelji, GK Arboretum, so v bruto razvrstitvi prepričljivo osvojili prvo mesto s 540 točkami. Ekipa GK Grad Otočec je bila s 416 točkami druga, ekipa G&CC Diners pa s 386 tretja. Četrti so igralci ekipe  GK Slovenska Bistrica, peta je ekipa GK Bled, 6. GK Ptuj, 7. GK Lipica, 8. Eagle Brnik, 9.GK Moravske Toplice, 10. G6CC Kranj in 11. GK Smlednik.

Med posamezniki je Jernej Pavlič (GK Bled)  bruto zmagovalec sezone pri seniorjih, s 336 točkami. Miro Matičič (GK Arboretum) je z 260 točkami drugi, tretji pa je Andrej Kralj (GK Grad Otočec).
Neto zmagovalec je Ernest Bransberger (GK Moravske Toplice), pri superseniorjih, starostna meja je 65 let, je zmagovalec Helmut Kegl (GK Ptuj). 

Več iz te teme:

Komentarji: