Slovenski 12 urni tek v Kranju

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Sama zamisel o Slovenskem 12-Urnem teku je nastala predvsem v želji po druženju in tekmovanju. Organizacija prve in druge tovrstne ultra tekaške prireditve (2015, 2016) je bila za velik izziv in hkrati enkratna priložnost, da k sodelovanju povabimo vse somišljenike ter vse, ki so vajeni preizkušati svoje sposobnosti in meje vzdržljivosti. Najmočnejše v svojem telesu. Teh pa je v Sloveniji vedno več, med njimi je mogoče najti tudi takšne, ki so se v preteklosti že spopadli z najzahtevnejšimi ultra teki, tudi s slovitim Špartatlonom.

Tekmi sami sta bili zagotovo nekaj posebnega, saj so bili na startu poleg odlično pripravljenih rekreativnih dolgoprogašev prisotni tudi najboljši ultramaratonci s Hrvaške, Italije, Nizozemske, Avstrije, Poljske, Bosne, Finske, ZDA in Slovenije. Med njimi je bilo kar 12 tekmovalcev, ki so že stali na startu enega najtežjih ultramaratonov na svetu, legendarnega Spartathlona, peterica prijavljenih pa se je tja odpravila še isto leto.

Kot najbolj vzdržljiv se je v letu 2015 izkazal italijanski ultramaratonec Marco Bonfiglio. V dvanajstih urah je pretekel natanko 152,75 kilometra in s tem rezultatom postavil italijanski državni rekord, pretečena razdalja pa je bila tudi druga najdaljša na svetu v letu 2015! Drugo mesto je zasedel trikratni zmagovalec Špartatlona Ivan Cudin s pretečenimi 143,34 kilometra, kot tretji pa je na stopničkah stal Bogdan Robnik s 120,13 kilometra.

Zmagovalka med ženskami in tretja v absolutni konkurenci je bila Neža Mravlje, ki je pretekla kar 128,95 kilometra. Odličen drugi čas je osvojila Nataša Robnik s 120,13 kilometra, tretja pa je bila Američanka Brenda Carawan, ki ji je uspelo preteči 116,54 kilometra.


Glede na to, da je bil odziv na prireditev pozitiven tako s strani tekačev in tekačic, spremljevalk, navijačev kot tudi vseh ostalih sodelujočih, smo se odločili, da Slovenski 12-urni tek organiziramo tudi v letu 2019. Natančneje, 7. 7. 2019 s startom ob 7. uri, v Kranju.

Prijave že potekajo na tej strani: https://www.slo12run.si/prijave.php


Polet.si, vas bo redno, vse do starta obveščal o novostih in pripravah na start.

 

ni podpisa
ni podpisa

 

ni podpisa
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

 

Več iz te teme:

Komentarji: