Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Test opreme: Bolle 5th Element Pro

ni podpisa
ni podpisa
24. 11. 2017 | 12:11
4:15

Bolle je v Sloveniji na področju športnih očal velika zgodba. Športna, rekreativna, prostočasna. Verjetno med ponudniki športnih očal ni nikogar, ki bi se pri nas vsaj približal tistemu, kar je z očali uspelo storiti slovenskemu zastopniku z Bollejem. Ne gre za noben čudež, ampak za to, da je Kranjčan znal dobra očala zadnji dve desetletji dobro predstaviti, prepričati kupce in jih, upam, dobro prodati.

Testni model 5th Element Pro je eden tistih Bollejevih izdelkov, ki so namenjeni kolesarjem, cestnim. No, pri Poletu 02 se trudimo, da bi ljudi prepričali, naj si kupujejo multišportne rekvizite, da ne bi metali denarja stran in bi lahko z enim športnim izdelkom pokrili večjo paleto svojih rekreativnih dejavnosti. Zato smo očala preskusili tudi med smučarskim in suhim tekom, na ženski in moški glavi. Če se najprej pomudimo pri odhajajoči zimi: preizkuševalka je bila nad očali navdušena, predvsem to, da so tako dobro varovale obraz pred mrazom in soncem, jo je zelo zadovoljilo. Preizkuševalec je delil iste občutke, prepričal se je tudi, da je bilo rdečkasto osnovno steklo povsem zadovoljivo za vse vremenske razmere, od močnega sonca do sneženja, razen v razpršeni svetlobi, ko vidljivost ni bila najboljša – a za take razmere kolesarska očala niso narejena. Upal bi si zapisati, da s temi očali lahko na pomlad dobro alpsko smučaš, saj varujejo velik del obraza in ne ustvarjajo tiste »kožne zaplate«, ko se med premajhnimi očali in robom smučarske čelade tako hecno blešči naše čelo.

No, pa k izdelku. Predvsem navduši velika zaščitna površina stekel in to, da imajo očala le eno, nedeljeno steklo. Vidljivost je odlična, tudi stranska, saj so očala ukrivljena tako, da se rob stekla konča na naših sencih. Nosni nastavek, ki sede na koren nosu, je mogoče oblikovati, prav tako kot oba kraka očal, ki ju je mogoče ukriviti po naši želji, da nam očala bolje sedejo na glavo oz. pod čelado. Da nas morda odločno ukrivljena kraka ne bi tiščala, imate na zadnjem notranjem delu dodatno gumijasto oblogo, ki deluje kot nekakšen mini distančnik, ki poskrbi za nežen stik kože in očal za ušesi.

Očala so ultralahka. Zdaj pa k najpomembnejšemu, k zdravju. Zdravju? Ja, k zaščitnemu steklu. Stekla so obdelana tako, da se ne rosijo in da se na njih ne nabira vlaga. So zelo tanka in lažja kakor polikarbonatna, tehnologija omogoča, da je površina stekla večja ob isti teži. Na stekla se zaradi posebne obdelave nesnaga ne prijema in tudi ne postanejo mastna, kapljice vode se odbijajo, tudi prijemaje s prsti stekla dobro preživijo. Polikromatska obdelava (opcijsko) pomeni, da se stekla samodejno posvetlijo ali potemnijo, odvisno pač od moči sonca, predvsem so tako oči vedno zavarovane pred škodljivimi UV-žarki. Obstaja tudi možnost, če imate dioptrijo, da vam v steklo vstavijo vašo dioptrijo. Mogoče bi lahko to malo poudarili za vse nas »ta slepe«: uporabnik lahko dobi model očal po svoji izbiri, s športnimi stekli, ki imajo dioptrijo uporabnika in prava stekla Bolle, saj so očala in dioptrija narejeni v tovarni!

ni podpisa
ni podpisa

Vozili smo model z običajnim steklom, ki pa se je izkazalo za zelo spodobno tudi po večurnih vožnjah in kar precej znoja, ki je za veliko noč v gričih Emilije Romanje lil po obrazu.

Smo med prvimi, ki smo preizkusili ta očala, s časom bodo preizkusi verjetno dosegljivi tudi kje na mednarodnem spletu, sliko o tem izdelku si boste ustvarili sami. Naj le dodamo, da model 5th Element Pro seveda tudi lepo pristaja k novih Bollejevim čeladam, a to samo mimogrede; gotovo se bodo očala lepo podala tudi k drugim vrstam čelad; a ko kupujete očala, vzemite čelado s seboj, da vas ne bo kdaj pozneje kaj zmotilo med vožnjo.

Zastopnik je Rodeo Team d.o.o.

Izbor je nastal v uredništvu, objava ni bila naročena ali plačana.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine