Tone Fornezzi Tof o teku dveh dežel: "Boljše nedelje si ne morete zamisliti"

Ta vikend v Ratečah pri Ponci 5. tek dveh dežel
Fotografija: Tof. Ljubljana,31,08.2014
Odpri galerijo
Tof. Ljubljana,31,08.2014

"Sploh, če bo zunaj sonce," nadaljujeTof, ki verjame, da bo tudi tokratna prireditev uspeh. Navdušeni tekač na smučeh pravi, da je ta šport postal del njegovega življenja, saj verjame, da gre za najbolj zdravo obliko rekreacije. Poleg tega, da pri tej odlični aerobni vadbi delajo tako roke kot noge, si še na svežem zraku, v prečudoviti naravi, primerna pa je za vsako starost, kar tudi sam dokazuje.

Tone Fornezzi gre na tekaške smuči ob vsaki priložnosti, še posebej pri srcu pa mu je prav teren v Ratečah. Tam pri Ponci, na meji z Italijo, je vzniknilo osrednje vzniknilo osrednje središče in stičišče slovenskih rekreativnih tekačev na smučeh. Ti se bodo v nedeljo (22. 2. 2015) družili na že petem teku dveh dežel, ki je naslednik priljubljenega teka treh dežel. Podali se bodo na 5- ali 15-kilometrsko preizkušnjo, ki poteka na slovenski in na italijnski strani meje. 

Teren v Ratečah je kot naročen za množične prireditve in tudi za ne najbolj izkušene tekače na smučeh. Ni nevarnih spustov, prav tako ne pretežkih vzponov, je pa toliko več lepih prizorov za občudovanje. "Na takšnem teku niso potrebne tekmovalne ambicije. Predvsem gre za to, da je lepo teči v družbi. Množica vleče." Smisel dogodka je torej privabiti čim večje število ljudi v smučino. Ljudi, ki si delijo ljubezen do te vrste rekreacije in za katere je to odlična priložnost za nova poznanstva. Zato bo ta nedelja tako lepa.

Tekmovalcem pa Tof v zadnjih dneh pred prireditvijo svetuje predvsem, naj pazijo pri prehrani. Zaužijejo naj veliko ogljikovih hidratov (na primer testenine), zajtrk pa naj bo kaloričen, privoščijo si lahko maslo, med, marmelado in polnozrnat kruh. "Če pa komu prek tekom zapaše svinja, pa tudi ne bo nič narobe," se šali slovenska legenda. 

ni podpisa
ni podpisa

 

 

Več iz te teme:

Komentarji: