V Mednarodnem tednu gibanja gibajte za dober namen

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Mesec maj je precej športno obarvan. Po svetovnem dnevu gibanja, ki smo ga obeležili 10. maja, bo tudi v naslednjih dneh kar nekaj priložnosti za šport, prav tako pa tudi za dobrodelnost.

V Mednarodnem tednu gibanja, med 23. in 29. majem, ki ga v Sloveniji koordinira Športna unija Slovenije, bodo potekale aktivnosti po celi Sloveniji. Sočasno v organizaciji Športno humanitarnega društva Vztrajaj - Never give up, med 20. in 29. majem poteka humanitarna akcija 10 krogov za 10 namehov. V desetih različnih slovenskih mestih, bomo tekli ali hodili, za 10 pomoči potrebnih družin ali posameznikov.

Predstavili vam bodo tudi Zdravo vadbo, program Športne unije Slovenije, ki je nastal v sodelovanju s strokovnjaki iz športne in zdravstvene stroke in je primeren tako za posameznike, ki se šele odločajo za telesno dejavnost, kot tiste, ki so že v dobri športni formi, saj je program večstopenjski.

ni podpisa
ni podpisa

Dogodkom se priključuje tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje. Če boste želeli, vam bodo ocenili vašo primernost za tek ali hojo, izmerili krvni tlak in vašo telesno sestavo.

Mednarodni teden gibanja bodo sklenili v Ljubljani, v Športni hiši Ilirija, kjer 31. maja poteka Forum športa za vse: Ljubljana v gibanju, s kakovostnim naborom predavateljev:

  • 8.00 – 8.30 Vadba 1000 gibov, Društvo šola zdravja
  • 9.00 – 9.45 Aktivno in kakovostno staranje (mag. Marija Milavec Kapun)
  • 10.00 – 10.45 Sodobna telovadba (dr. Maja Pori)
  • 11.00 – 11.45 Nadzorovanje misli in premagovanje stresa (dr. Ana Škoberne)
  • 12.00 – 12.45 Testi splošne telesne pripravljenosti (dr. Miroljub Jakovljević)

Dogodek je brezplačen.

www.slovenijavgibanju.si

Več iz te teme:

Komentarji: