Varno na kolesu na prometnem dnevu

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Včeraj se je v sklopu vseslovenske kolesarske pobude Varno na kolesu na Osnovni šoli Jurija Vege Moravče odvil prometni dan, na katerem so se vedoželjni učenci udeležili zabavnih aktivnosti, ki so poudarjale varnost v prometu. Dogodek je bil namenjen vsem udeležencem v prometu, večja pozornost pa je bila usmerjena na kolesarje ter promocijo kolesarjenja kot aktivnega preživljanja prostega časa. Pri organizaciji prometnega dne je tako priskočila na pomoč družba Butan plin s partnerji projekta Varno na kolesu - ta bo v tekočem šolskem letu povezal več kot 2.500 otrok iz 86 slovenskih osnovnih šol, med drugim tudi OŠ Jurija Vege Moravče.

Družba Butan plin je s partnerji projekta Varno na kolesu poskrbela za zvrhano mero poučne zabave in otrokom pripravila poligon, na katerem so se urili v polžji vožnji ter kolesarili na trenažerjih, svoje znanje o prometni ureditvi in znakih pa so še nadgradili na poučnih delavnicah.

To šolsko leto bo vseslovenska kolesarska pobuda Varno na kolesu povezala že četrto generacijo mladih kolesarjev po vsej Sloveniji. Družba Butan plin projekt, v katerem opozarja na pomembnost varnosti v prometu, organizira v sodelovanju s številnimi partnerji - Agencijo za varnost v prometu, Kolesarsko zvezo Slovenije, Telekomom Slovenije, družbo BTC in Kolesarskim društvom Rog.

Več iz te teme:

Komentarji: