Z maratonom v Ljubljani bodo opozorili na pomen zdravega načina življenja

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Europa Donna Slovenija se pridružuje pobudi »Cancel Cancer« litvanskega maratonca Dinsa Vecānsa, ki bo v 28 dneh v 28 evropskih mestih pretekel 28 maratonov in opozoril na pomen zdravega in športnega načina življenja, kot najučinkovitejšega načina ohranjanja zdravja in preventive pred rakom. Litvanski tekač bo enega od maratonov pretekel v petek, 20. maja 2016, na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Dins Vecāns bo v 28 dneh v 28 evropskih mestih pretekel 28 maratonov in v sodelovanju z lokalnimi organizacijami za boj proti raku opozoriti na pomen zdravega in športnega načina življenja, kot najučinkovitejšega načina ohranjanja zdravja in preventive pred rakom. Litvanski tekač bo enega od maratonov pretekel tudi v Ljubljani, kjer je njegovo pobudo podprla Europa Donna, slovensko združenje za boj proti raku dojk. Dins Vecāns z vseevropsko akcijo začenja danes, v petek, 13. maja 2016, v Rigi v Latviji in nadaljuje prek različnih evropskih držav s teki v Vilni, Varšavi, Berlinu, Pragi, na Dunaju, v Bratislavi, v Ljubljani, Zagrebu, Budimpešti, Bukarešti, Sofiji, Atenah, Nikoziji, Londonu, Dublinu, Valeti, Rimu, Lizboni, Madridu, Parizu, Luxembourgu, Bruslju, Amsterdamu, Köbenhavnu, Stockholmu, Helsinkih in Talinu.

V petek, 20. maja 2016 se bo tudi Slovenija pridružila pobudi »Cancel Cancer«. Vabljeni, da se tekaču in članicam pridružite ob 8.45 uri na Prešernovem trgu v Ljubljani. Pred začetkom teka bo zbrane podpornike pozdravil župan Mestne Občine Ljubljana gospod Zoran Jankovič in predsednica združenja Europa Donna Mojca Senčar. Litvanski tekač Dins Vecāns s tekom na tekaški stezi začne ob 9. uri. Europa Donna Slovenija bo v okviru tega dogodka predstavila svojo športno ekipo, ki jo vodi Rebeka Potočnik. Športna ekipa se bo udeleževala tekov in drugih športnih aktivnosti z namenom promocije rekreacije in zdravega načina življenja, kot najučinkovitejšega načina ohranjanja zdravja. Članice športne ekipe Europe Donne bodo na drugi tekaški stezi z litvanskim maratoncem odtekle del maratona, v boju proti raku dojk pa bodo svojo podporo pokazali slovenski športniki in drugi podporniki ter mimoidoči. Europa Donna se bo na dogodku predstavila s stojnico, na kateri bodo prostovoljke predstavile pravilno redno mesečno samopregledovanje, ki pripomore k zgodnjemu odkrivanju raka dojk.

Več iz te teme:

Komentarji: