Zakaj bi moral biti vaš zajtrk bogat z beljakovinami?

Nedavna študija* je pokazala, da imajo tisti, ki uživajo zajtrk z več beljakovinami, bolj umirjeno raven sladkorja v krvi čez ves dan, zajtrk pa jim pomaga, da so čez dan bolj siti.
Fotografija: Nekateri ljudje zjutraj le utegnejo pojesti kaj malega, drugi pa še vedno redno izpuščajo ta obrok.
Odpri galerijo
Nekateri ljudje zjutraj le utegnejo pojesti kaj malega, drugi pa še vedno redno izpuščajo ta obrok.

Nekateri ljudje zjutraj le utegnejo pojesti kaj malega, drugi pa še vedno redno izpuščajo ta obrok. Ni presenetljivo, da jih je največ med najstniki in mladimi odraslimi.

Številni med njimi pravijo, da zjutraj preprosto ne utegnejo pojesti zajtrka. Tisti, ki ga pojejo, pa uživajo takega z ne prav veliko beljakovinami. Med najpogostejšimi živili za zajtrk so kosmiči za zajtrk, kruh in banane.

Čeprav zajtrk pogosto imenujejo najpomembnejši obrok dneva in zdrava navada, ki se povezuje z zmanjšanim tveganjem za povečanje telesne teže, je večina koristi tega obroka odvisna od tega, kaj dejansko zajema.

Nedavna študija* je pokazala, da imajo tisti, ki uživajo zajtrk z več beljakovinami, bolj umirjeno raven sladkorja v krvi čez ves dan, zajtrk pa jim pomaga, da so čez dan bolj siti.
Nedavna študija* je pokazala, da imajo tisti, ki uživajo zajtrk z več beljakovinami, bolj umirjeno raven sladkorja v krvi čez ves dan, zajtrk pa jim pomaga, da so čez dan bolj siti.Predlogi za zajtrk z veliko vsebnostjo beljakovin in manj kot 350 kalorijami:


•    Beljakovinski napitek z beljakovinami v prahu in 1 skodelico (240 ml) manj mastnega mleka, ½ skodelice grškega jogurta z okusom vanilje in sadje. (36 g beljakovin, 280 kalorij)
•    1 skodelica manj mastne skute z 1 trdo kuhanim jajcem, narezanim na kocke, in nasekljano mešano zelenjavo (paradižnik, paprika, kumara), posoljeno in popoprano. (34 g beljakovin, 265 kalorij)
•    150 g lososa iz pločevinke, zmešanega s kančkom gorčice. To razporedite na 5 polnovrednih krekerjev in po vrhu razporedite na rezine narezan paradižnik. (33 g beljakovin, 300 kalorij)
•    1 rezina 100% polnovrednega kruha s 120 g na rezine narezanih puranjih prsi in ¼ avokada, narezanega na rezine. (37 g beljakovin, 320 kalorij).

Več informacij: www.herbalife.si

Komentarji: