Predstavitvena informacija

Raznobarvna živila fitonutrienti!

Barvila, ki dajo sadju in zelenjavi (ter zeliščem, začimbam in celo nekaterim vrstam polnovrednega žita) čudovite barve, so naravno prisotne rastlinske sestavine, znane kot fitonutrienti.
Fotografija: Foto: Herbalife
Odpri galerijo
Foto: Herbalife

Kaj so fitonutrenti?

Barvila, ki dajo sadju in zelenjavi (ter zeliščem, začimbam in celo nekaterim vrstam polnovrednega žita) čudovite barve, so naravno prisotne rastlinske sestavine, znane kot fitonutrienti. Vsak ima svojo vlogo, med drugim na primer pomagajo v boju proti bakterijam in virusom. Številni fitonutrienti delujejo tudi kot antioksidanti, ki pomagajo zaščititi pred poškodbami celic in tkiva, povzročenimi z normalno, vsakodnevno presnovo.

Foto: Herbalife
Foto: Herbalife

 

Ali jih zaužijemo dovolj?

Uživanje raznovrstne prehrane z vsaj petimi porcijami raznobarvnega sadja in zelenjave na dan lahko pomaga zagotoviti, da telo dobi vse potrebne hranilne snovi, in lahko pripomore, da izkoristite vse prednosti fitonutrientov v svoji prehrani.


Kadar se vrste sadja, na primer rdeča jabolka, borovnice, grozdje in pomaranče, uživajo skupaj, telesu zagotovijo bogatejšo mešanico hranilnih snovi z oksidativnim učinkom, kot pa če se uživa posamezno.* Torej le zmešajte svoje solate, sadne solate in na hitro popečene jedi. Ne pozabite na uživanje barvno pestrih živil. Sadje in zelenjava imata svoja edinstvena barvila in fitonutriente, različne so tudi ravni hranilnih snovi z antioksidativnim učinkom, zato je koristno uživati zelo raznovrstna živila pestrih barv.


Foto: Herbalife
Foto: Herbalife