Didžej Roman izkrvavel na domačem pragu

Bosanec Jasmin Suljić obtožen grozovitega umora. Kuhar je v Bovcu z nožem 11-krat zabodel Romana Komaca.
Fotografija: Nikomur ni jasno, zakaj je moral umreti Roman.
Odpri galerijo
Nikomur ni jasno, zakaj je moral umreti Roman.

Štiriindvajsetletni Jasmin Suljić iz okolice bosanske Tuzle je v Slovenijo prišel maja lani. V Bovcu je dobil delo kot kuhar v eni od restavracij, v naši državi bi moral ostati do konca oktobra, ko mu je poteklo delovno dovoljenje. Zna pa se zgoditi, da bo še nekaj desetletij prisilno bival v Sloveniji. Na uradu vodje okrožnega tožilstva v Novi Gorici smo namreč izvedeli, da so proti njemu na tamkajšnji okrožni sodniji vložili obtožbo zaradi kaznivega dejanja umora. V začetku oktobra naj bi namreč na grozovit in zahrbten način umoril 34-letnega Bovčana Romana Komaca, preti mu kazen zapora od 15 do 30 let.

Obležal v krvi

Potem ko so Suljiću odvzeli prostost, je s prvimi ugotovitvami preiskave zločina pred javnost stopil prvi novogoriški kriminalist Marino Pangos. Drugega oktobra lani ob 00.09 so bili bovški policisti obveščeni, da je tujec le nekaj metrov stran od bovške policijske postaje zabodel domačina in da je ta umrl. Storilcu so prostost odvzeli slabi dve uri pozneje v stanovanju, v katerem je prebival.
Bo Suljić na sodišču pojasnil, zakaj je postal morilec?
Bo Suljić na sodišču pojasnil, zakaj je postal morilec?

Suljić je okrog polnoči poklical Komaca po telefonu, da stoji pred vrati njegovega doma, ter ga pozval, naj pride ven. Ta mu je odprl vrata, ob njem pa je bil njegov prijatelj. Suljić ga je prosil, ali se lahko pogovorita na samem, zato se je prijatelj vrnil v hišo. Potem se je zgodilo v nekaj trenutkih. Suljić je izvlekel nož, Komaca kar 11-krat zabodel v različne dele telesa in zbežal, morilsko orodje pa odvrgel v bližnje grmovje. Komačev prijatelj je zaslišal glasno hropenje, in ko ga je videl ležati v mlaki krvi, je takoj poklical policiste in reševalce. Slednji so ga poskušali oživljati, a je kmalu po napadu izkrvavel.

Kaj sta imela 24- in 34-letnik, je še vedno ovito v tančico skrivnosti, ko so Suljića privedli pred preiskovalno sodnico, pa naj bi bil precej skopobeseden. Morda bo na sodnem procesu le pojasnil, zakaj je postal morilec. Na nadaljnje postopke pa čaka v solkanskem priporu, v katerem je zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti. »Bovec je majhen kraj, žrtev in osumljeni sta se poznala, ker sta oba delala v turistični dejavnosti,« je nekaj dni pozneje dejal policist Pangos in pripomnil: »Po sedanjih ugotovitvah policije naj bi bil motiv tudi nerazčiščene osebne zadeve.«

Je bilo res krivo ljubosumje?

Akterja tragedije naj bi nekaj časa prijateljevala in imela tudi skupno družbo. Po besedah Pangosa naj bi spor med njima nastal pred kratkim, vendar pa kuhar zaradi tega domačinu ni grozil. »Nekako se nakazuje, da je vse to preraslo v zadnjem času in da ni šlo za dolgotrajen spor.«

Njuno nesoglasje naj bi se torej poglobilo pred zločinom, kronisti iz Bovca pa so poročali o domnevnem ljubosumju zaradi ženske. Nekateri domačini so jim namreč povedali, da naj bi se Komac družil z dekletom, ki je bila nekoč storilčeva punca. Toda Suljić je na Bovškem bival s svojim dekletom, s katerim bi se konec oktobra tudi vrnil v Bosno.
Svojci Romana Komaca so se po zločinu ovili v molk, so nam pa povedali, da je bil čudovit človek in da tudi sami ne vedo, zakaj ga je 24-letnik sploh napadel. Od njegovih prijateljev smo izvedeli, da je bil po poklicu frizer, vendar se s tem ni aktivno ukvarjal. Med Bovčani je bil znan kot DJ Yowz, ki je vrtel glasbo na različnih prireditvah. Kaj ima najraje na takih prireditvah, je zapisal na eni od spletnih strani. »Dober beat in nasmejane ljudi okoli sebe.« Vozil je kombi za rafte za eno od tamkajšnjih agencij za vodne in adrenalinske športe. »Bil je pozitivec. Ves čas je bil nasmejan. Zares dober človek,« je dejal eden od njegovih prijateljev.
Zgodilo se je v bližini policijske postaje. FOTO: DEJAN JAVORNIK
Zgodilo se je v bližini policijske postaje. FOTO: DEJAN JAVORNIK

Pomenljivo je, da Bovčani niso našli žal besed niti za morilca Jasmina Suljića, saj naj bi sicer bil nekonfliktna oseba. Njegovo dejanje je šokiralo vse sodelavce, nam je povedal njegov nadrejeni. »Bil je zelo priden delavec, dober kuhar in prijazen fant.« Ki pa bo moral kmalu sesti na zatožno klop novogoriškega okrožnega sodišča kot akter enega od devetih umorov, ki so lani pretresali Slovenijo. 

Komentarji: