Hojs in njegova mama nista imela testa, zato sta se na hrvaški meji obrnila

Minister pravi, da je želel tudi na lastne oči preveriti, kako dosledno Hrvati preverjajo razloge za prehod njihove meje.
Fotografija: Aleš Hojs. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Aleš Hojs. FOTO: Matej Družnik

Hrvaška policija je po poročanju portala 24ur v ponedeljek popoldne na meji zavrnila vstop notranjemu ministru Alešu Hojsu, ki se je tja pripeljal z mamo. Ker nista izpolnjevala pogojev, ki jih je v epidemiji za vstop tujcem določila Hrvaška, sta se na meji morala obrniti in vrniti v Slovenijo. Minister je za omenjeni portal te informacije potrdil. Kot je povedal novinarju 24ur, ima mama na Hrvaškem namreč nepremičnino in sta tja želela, da bi lahko poravnala račune. Testa pa, da nista opravila, zato so ju na meji tudi zavrnili. Ker ni želel izkoriščati svojega ministrskega položaja, svojega obiska tudi ni uradno najavil ali uporabil diplomatskega potnega lista.

Hojs: Ni afera

Kot je še pojasnil minister, je želel tudi na lastne oči preveriti, kako dosledno Hrvati preverjajo razloge za prehod njihove meje. Dodal je še, da ni kršil prehajanja regijskih meja in občin, saj da je v Kopru pred kratkim kupil zemljišče, kar pomeni, da v Koper lahko potuje.

Svojo plat zgodbe je pojasnil tudi na twitterju. Zanikal je, da bi mu policisti preprečili vstop. »Hrvaška policija mi ni preprečila vstopa na Hrvaško, ampak mi je, ker s seboj nisem imel testa, dala na izbiro vstop in karanteno s testiranjem ali da se obrnem. To sem tudi storil. Ni afera,« je zagotovil minister.

Komentarji: