Janša ostro nad Gantarja: Naj se posveti pripravam na cepljenje, ne rušenju vlade

Premier svari pred političnim spopadom sredi izjemno zahtevnega časa.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Blaž Samec

Premier Janez Janša si želi, da bi se minister za zdravje Tomaž Gantar posvetil pripravam na cepljenje proti covidu 19, »ne pa da se ukvarja z rušenjem vlade«. Cepivo proti koronavirusu, ki ga bo zagotovila EU, je po Janševih besedah velika stvar, luč na koncu tunela. Žal pa je to zahtevna logistična operacija in bi si vsi želeli, da politične turbulence ne vplivajo na to, da bo to uspešno izpeljano, jo ob robu slovesnosti ob 30. obletnici prvega javnega postroja brigade Moris v Kočevski Reki dejal Janša.

Zato bi si premier želel, da bi minister, ki je za to pristojen, svoj čas posvetil temu. »Tudi številne druge stvari morajo teči ne glede na to, ali je neki stranki bolj všeč ena ali druga barva,« meni Janša.

Janša: Politična nestabilnost ne koristi nikomur

Po Janševi oceni v tej sestavi državnega zbora stabilnejše vlade od sedanje ni mogoče sestaviti. »Če bo kdo majal to strukturo, bodo nove predčasne volitve. Volilna kampanja ali tedni politične nestabilnosti v času, ko pričakujemo najzahtevnejši del spopada z epidemijo, pa nikomur ne koristi.« Po njegovih besedah so štiri koalicijske stranke oblikovale sedanjo vlado v želji, da bi »preprečili ravno to, s čimer zdaj nekateri grozijo, se pravi politični spopad sredi izjemno zahtevnega časa«.

V aktualni vladi sodelujejo programsko različne stranke, ki pa so »kljub temu, da različno mislimo o preteklosti, sposobne sodelovati glede izzivov sedanjosti in prihodnosti. Kakršna koli izključevalna politika pa je v tem času katastrofa za ljudi.«

 

Komentarji: