Jordan podrl lasten rekord

Košarkarski zvezdnik očitno vse bolj priljubljen. Njegov dres iztržil 264.000 evrov.
Fotografija: Michael Jordan je eno največjih košarkarskih imen. FOTOGRAFIJI: Instagram
Odpri galerijo
Michael Jordan je eno največjih košarkarskih imen. FOTOGRAFIJI: Instagram

Za njegovo majico iz leta 1998 so lansko poletje navdušeni zbiratelji odšteli kar 237.000 evrov, takrat rekordnih, tokrat pa je dres košarkarske legende šel za bajnih 264 tisočakov in postavil nov mejnik. Michael Jordan je, kot kaže, vse bolj priljubljen, k temu pa so nedvomno pripomogli njegovi številni dobrodelni projekti v zadnjih letih.
Tudi nekdanji predsednik je nosil številko 23.
Tudi nekdanji predsednik je nosil številko 23.

Nedavno je odprl že drugo bolnišnico za Američane brez zdravstvenega zavarovanja v Severni Karolini, vse od začetka pandemije redno daruje tudi zajetne zneske vsem tistim, ki so ostali brez prihodka, pa tudi med košarkarsko kariero, ki so jo zaznamovali številni presežki in nepozabni trenutki v športni zgodovini, ni nikoli pozabil na pomoči potrebne.

Prav zaradi svojega velikega srca je velik junak, ljubitelji košarkarskega parketa pa ga kujejo v zvezde kot največjega zvezdnika lige NBA vseh časov, zato zajetni zneski, ki jih njegovi dresi in druga oprema dosegajo na dražbah, niti ne presenečajo. Pri avkcijski hiši Julien's so nadvse ponosni na doseženo vsoto, ki jo je kupec odštel za košarkarski dres s številko 23, s katerim je Jordan ponosno poziral fotografom ob svojem prvem podpisu pogodbe z ekipo Chicago Bulls leta 1984.


Na dražbi pa je zavidljiv znesek iztržil tudi dres, ki ga je v svoji košarkarski ekipi nosil na srednji šoli Punahou School na Havajih nekdanji ameriški predsednik Barack Obama: zaslužil je kar 158.000 evrov in celo podrl rekord srednješolskega dresa LeBrona Jamesa, ki je pred leti na dražbi zbral 154 tisočakov.
 

Komentarji: