Tako bo s šolami in z vrtci naslednji teden

Srednješolce in študente čaka šolanje na daljavo.
Fotografija: Jelko Kacin. FOTO: RTV Slovenija, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Jelko Kacin. FOTO: RTV Slovenija, posnetek zaslona

Uradni vladni govorec za covid 19 Jelko Kacin je za TV Slovenija pojasnil, da bodo prihodnji teden vrtci delovali omejeno, osnovne šole bodo imele počitnice, aktivnosti v srednjih šolah in visokošolskih zavodih pa bodo potekale na daljavo.

V četrtek zvečer je vlada v ožji sestavi na Brdu pri Kranju s posvetovalno skupino ocenjevala epidemiološko stanje pri nas in odločila, da se prejšnji teden sprejeti ukrepi podaljšajo še za en teden, je na twitterju sredi noči sporočil premier Janez Janša. To pomeni, da še naprej veljajo omejitev gibanja med 21. in 6. uro, omejitev gibanja na domačo občino, prepoved zbiranja nad šest ljudi ...
 
Preberite tudi:

Sredi noči se je oglasil Janša in sporočil, kaj je z ukrepi
Počivalšek predstavil, kaj vse se s soboto zapira in izjeme (VIDEO)Iz Janševega sporočila ni bilo jasno, kaj to pomeni za šolarje, saj se je omenjalo, da bi jim lahko podaljšali krompirjeve počitnice ali pa da bi se šolali od doma. Osnovnošolci so se temu za zdaj izognili, dijaki in študenti pa ne, kot je povedal Kacin.
 
Preberite tudi:

Nijz razkril delne rezultate
Strokovnjaki razkrili, kdaj bo epidemija pri nas dosegla vrhVeč o podaljšanju ukrepov bo znanega na vladni tiskovni konferenci, ki bo predvidoma okoli 11. ure. Prenašali jo bomo tudi na naši spletni strani.

Komentarji: