Tokrat je napihal direktor koprskega stanovanjskega sklada

Alkotest: Direktorja koprskega javnega stanovanjskega sklada so policisti ustavili, ker je vozil vinjen

Koper – Koprski župan Aleš Bržan pričakuje, da bo direktor koprskega javnega stanovanjskega sklada Goran Malenić, potem ko so ga vinjenega za volanom ustavili policisti, odstopil. Enako se je odzval že pred dobrima dvema mesecema, ko se je podobno pripetilo podžupanu Patriku Peroši. Pred dobrim tednom dni pa je vinjen povzročil prometno nezgodo tudi prvi mož občine Miren - Kostanjevica Mauricij Humar.
Nataša Čepar
Goran Malenić, direktor Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper, nekoč tesen sodelavec nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča, je v noči na 8. november, po končanem posvetu o nepremičninah v Portorožu, vinjen odpeljal iz Hotela Slovenija. Policiste je poklicalo kar osebje hotela, potem ko Malenić ni hotel plačati zapitka za 500 evrov (Malenić je sicer za medije že povedal, da je pijačo naročal nekdo drug, ki je potem znesek tudi poravnal).
Ko so Malenića omenjenega večera ustavili policisti, je alkotest pokazal 0,53 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Direktor koprskega stanovanjskega sklada pa je dogodek že obžaloval. Predvidoma ga čaka plačilo 1200 evrov globe in morda celo odvzem vozniškega dovoljenja.
Koprski župan Aleš Bržan je za Slovenske novice komentiral, da je bil Malenić ta dan uradno na bolniškem dopustu, posledice za to dejanje pa so, kot je menil, jasne – pričakuje njegov odstop. Pred dobrima dvema mesecema je zato, ker je vinjen vozil po avtocesti v nasprotno smer, odstopil podžupan Patrik Peroša, ki je sicer funkcijo opravljal nepoklicno.
Pozitiven na preizkusu z alkotestom pa je bil pred dobrim tednom tudi župan občine Miren - Kostanjevica Mauricij Humar. Potem ko so ga policisti v okviru poostrenega nadzora ustavili, je med parkiranjem svojega avtomobila zadel v vozilo domačina. Izkazalo se je, da ima 0,26 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Ostal je brez vozniškega dovoljenja za 24 ur in dobil globo 720 evrov.

Policisti pozivajo k previdnosti za volanom

Na slovenski policiji sicer med 2. in 20. decembrom napovedujejo nadaljevanje akcije Slovenija piha 0,0. S tem želijo ozavestiti voznike, naj ne sedajo za volan, če so uživali alkohol, pač pa naj ga raje prepustijo tistemu, ki ni pil, ali pa naj uporabijo javni prevoz. V prvem delu akcije, ki se je zaključil 10. novembra, so policisti poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov, obenem pa izvajali tudi številne preventivne aktivnosti. Med akcijo so policisti odredili 13.182 alkotestov, od katerih je bilo 374 pozitivnih (263 do 0,52 miligramov na liter in 111 nad 0,52 miligramov na liter). Vsi, ki preizkus z alkotestom uspešno prestanejo, dobijo letak, s katerim si lahko prislužijo vstopnice za koncert Policijskega orkestra z znanimi glasbenimi gosti; ta bo 15. januarja 2020 v Ljubljani.

Več iz te teme:

Komentarji: