Vettel in Ferrari sta se spet premagala sama

Lewis Hamilton zanesljivo zmagal tudi v Singapurju. Vrstni red šesterice enak kot že po kvalifikacijah.
Fotografija: Lewis Hamilton je zmago v Singapurju najprej proslavil s svojimi mehaniki. Foto: AFP
Odpri galerijo
Lewis Hamilton je zmago v Singapurju najprej proslavil s svojimi mehaniki. Foto: AFP

LJUBLJANA – Velika nagrada Singapurja, 15. letošnja dirka v formuli 1, je po kvalifikacijah, ki so nekoliko premešale pričakovani startni vrstni red, obetala precej razburljivih obračunov, a nato jih je – vsaj v boju za (naj)višja mesta – včeraj ponudila bore malo. Novo zanesljivo zmago je požel angleški šampion Lewis Hamilton (Mercedes), ki je za 8,961 sekunde prehitel najbližjega zasledovalca, Nizozemca Maxa Verstappna (Red Bull), najhitrejšima pa je družbo na slovesni razglasitvi delal tretjeuvrščeni Sebastian Vettel (Ferrari, + 39,945). Za vodilno trojico so se drug za drugim zvrstili Finca Valtteri Bottas (Mercedes, + 51,930) in Kimi Räikkönen (Ferrari, + 53,001) ter Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull, + 53,982). Vrstni red najboljše šesterice je bil tako popolnoma enak kot v soboto!

Toda Hamilton je v prvi izjavi poudaril, da ni bilo tako preprosto, kot je bilo morda videti, pri tem pa je še glasno sopihal v mikrofon. Kot da bi želel dodatno podkrepiti svoje besede. »Uf, to je bila res težka dirka, ena od najtežjih in najdaljših doslej. Vesel sem, da je je vendarle konec,« si je po sedmi letošnji zmagi in skupno 69. v formuli 1 oddahnil 33-letni Anglež. »Uspel mi je odličen start, po njem pa so se mi krogi res vlekli. Vmes sem imel malo smole z gnečo na progi, medtem ko je imel Max z njo srečo, tako da se mi je precej približal. No, v zadnjem delu sem mu lahko spet ušel, tako da me ni mogel ogroziti,« je Hamilton opisal pot do novega podviga, s katerim je še povečal vodstvo v skupni razvrstitvi.

Verstappen je dejal, da po vseh težavah, ki jih je imel na treningih in na začetku dirke, ko ga je prehitel Vettel, drugo mesto sploh ni slabo. »Z dobro moštveno strategijo sem se vrnil na položaj, ki sem ga imel že na startu, tako da sem zadovoljen z izplenom,« je izjavil 20-letni Nizozemec, medtem ko Vettel ni skrival nezadovoljstva. »Ob prihodu v Singapur sem rekel, da se lahko tu premagamo le sami, kar se je tudi uresničilo. Iz našega dirkalnika nismo izvlekli vse, kar zmore,« je omenil 31-letni Vettel, ki ga od vodilnega Hamiltona loči že 40 točk. Naslednja preizkušnja bo 30. septembra v Sočiju. 

Komentarji: