VIDEO: Dončić debitiral v NBA, tako se je odrezal

Luka je bil s svojo predstavo zadovoljen, gledalci pa tudi.
Fotografija: Luka Dončić nosi na dresu številko 77. FOTO: Usa Today Sports/Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić nosi na dresu številko 77. FOTO: Usa Today Sports/Reuters

DALLAS – Ekipe severnoameriške košarkarske lige NBA v okviru priprav na novo sezono igrajo pripravljalne tekme. Luka Dončić, ki se je iz madridskega Reala, kjer si je s svojimi predstavami prislužil naziv čudežni deček, preselil v Dallas k tamkajšnjim Mavericksom, je prvič stopil na parket na uradni tekmi in v 30 minutah zbral 16 točk ter navdušil z nekaj atraktivnimi akcijami, Dallas pa je s 116 : 63 premagali kitajsko moštvo Beijing Ducks.

Dončić, tretji izbor na zadnjem naboru lige NBA, je tekmo začel v prvi peterki, zadel pa je pet od sedmih metov iz igre. »Super občutek je bil na parketu,« je po tekmi za ESPN dejal Dončić, ki je 16 točkam dodal še šest skokov, dve podaji in tri blokade (izgubil je štiri žoge). »Že dolgo časa je minilo od moje zadnje tekme in res sem vesel, da sem tu. Pred prvo tekmo sem bil kot vedno malce živčen, še sploh zaradi nove ekipe in vsega. A mislim, da je šlo vse po načrtih.

Dončić je med tekmo prikazal tudi nekaj atraktivnih potez, ki jih od njega pričakujejo v taboru Dallasa, in s katerimi je navdušil gledalce v dvorani American Airlines Center.

Komentarji: